Домашни средства за прочистване на дихателните пътища

10 Април 2020 | 18:12
0 коментара
Любопитно

Има редица симптоми, които могат да показват, че човек се нуждае от почистване на белите дробове:

- суха или изтощена кожа;

- пърхот;

- разширени пори;

- прекомерно количество храчки;

- силна телесна миризма;

- подуване;

- белодробни проблеми, астма, алергии, кашлица, настинка.

Ако искате да останете здрави за дълго време, е изключително важно да защитите дробовете си. След известно време бактериите могат да се натрупват в тях, влияят негативно на дихателната система и състоянието на организма като цяло.

Почистването на белите дробове може да бъде много ефективно. Допринася за нормалното функциониране на този орган, възстановява силата му и нормализира функциите. За щастие е лесно да изчистите белите дробове. Това може да стане с помощта на домашни средства. Въпреки това, такова лечение трябва да бъде придружено от промени в начина на живот, по-специално, трябва да се храните правилно и да спортувате.

Почистване на белите дробове с евкалиптов чай

Чаят от евкалипт е едно от най-добрите домашни средства за почистване на белите дробове и бронхите. Това е растение с отлични лечебни свойства. Той помага за намаляване на симптомите на редица респираторни заболявания, действа като отхрачващо, антисептично и противовъзпалително средство.

Евкалиптът помага за премахване на храчките, натрупани в дихателните пътища, намалява възпалението в носните проходи и улеснява циркулацията на въздуха. Това средство е много полезно, когато имате настинка, кашлица, фарингит, бронхит или грип.

Съставките:

- 1 чаша вода (250 мл);

- 1⁄2 супена лъжица евкалипт (7 г);

- 1 чаена лъжичка мед (7. 5 г).

Начин на приготвяне:

Загрейте чаша вода и добавете там евкалипта.

Изчакайте сместа да заври. Изключете котлона и оставете чая да ври за 5-7 минути. Налейте чая в чаша и подсладете с меда.Много е важно да пиете този чай преди лягане, както и винаги да избягвате студения въздух и да спрете пушенето.

Чесънът отваря бронхите и подобрява дишането

Чесънът е прекрасен продукт, който може да се използва за прочистване на белите дробове, особено след пушене. Съдържа активно съединение, наречено алицин, той перфектно лекува респираторни заболявания (по-специално обикновената настинка и грип) и помага за отварянето на бронхите. Така белите дробове ще могат да се отърват от вредните компоненти, които се задържат там и дишането ще се подобри.

Необходими съставки:

- 2 чаши вода (500 мл);

- 4 смлени скилидки чесън;

- 1 чаена лъжичка мед (7. 5 г).

Начин на приготвяне:

Загрейте водата в съд на средно силен огън и добавете чесъна. Когато водата заври, изключете газа и оставете сместа да ври 5-7 минути. Изсипете в чаша и подсладете. Изпийте една чаша от тази смес на празен стомах, а после друга преди лягане.

Сок от джинджифил, лук и куркума

По-долу представяме чудесна напитка за естествено прочистване на белите дробове.Тя включва три супер полезни храни (джинджифил, лук и куркума), които са изключително важни за доброто функциониране на дихателната система. Затова не е изненадващо, че е толкова ефективен. Тази напитка е едно от най-добрите домашни средства за почистване на белите дробове и бронхите.

Ето някои от предимствата ѝ:

Джинджифилът премахва храчките, отваря бронхите и лекува кашлица. Има антибактериални, противовъзпалителни и антисептични свойства, отлично изчиства белите дробове от тютюна. Лукът отваря бронхите и стимулира елиминирането на слузта и вредните съединения. Куркумата съдържа куркумин, който намалява възпалението и оксидативния стрес в белите дробове. Освен това намалява риска от развитие на белодробни инфекции и предотвратява дихателната недостатъчност.

Необходими съставки:

- 3 чаши вода (750 мл);

- 1 настърган корен от джинджифил;

- 1⁄2 чаена лъжичка куркума (2 г);

- 1 глава лук;

- 1 чаена лъжичка мед (7. 5 г).

Начин на приготвяне:

Първо загрейте водата на среден огън. Добавете куркумата, коренна от джинджифил и нарязания лук. Изчакайте да заври. Когато сместа започне да ври, изключете котлона и оставете да вари за 5-7 минути. Изсипете сместа в чаша или чаша и подсладете. Много е важно да пиете този чай два пъти на ден в продължение на 3 дни.

Добавете Вашия коментар

TOP