Долно Осеново отпразнува Рамазан Байрам

03 Май 2022 | 10:21
0 коментара
Култура
Долно Осеново отпразнува Рамазан Байрам

Красив, цветен и весел е празника Рамазан Байрам, който всяка година събира жителите и гостите на село Долно Осеново на голямо тържество в център на селото. Много цвят на площада обагри селото за празника на местните – Рамазан Байрам.

Няколко дни, докато е тежкия мюсюлмански празник, в селото никой не подхваща работа, всички празнуват, черпят се, посрещат близки и приятели, скъпи гости. Рамазан Байрам е – големият празник за мюсюлманите.

Тази година за празника децата на село Долно Осеново сътвориха пъстра танцово-музикална програма за начало на тържествената вечер, с което създадоха много празнично настроение на всички, дошли да празнуват.

С голямо хоро местните направиха естествена пъстра ограда на площада в центъра на селото. Привечер красивата поп – фолк певица Крисия D вдигна градуса на настроението сред празнуващите. Оркестър също поддържаше тонуса на празнуващите висок, както подобава за един истински празник.

Кметът на Община Симитли Апостол Апостолов и кметът на село Долно Осеново Бисер Сегменов поздравиха празнуващите и им обещаха, че ще продължават да работят за по-доброто бъдеще на селото.

Гости, сред свои, в Осеново бяха още председателят на Общински съвет Симитли Вилимир Александров, общински съветници, кметове и кметски наместници.

И както повелява традицията – веселбата в село Долно Осеново продължи до ранни зори!

Добавете Вашия коментар

TOP