Докога? Защо уличен ремонт в Благоевград остана недовършен?

11 Декември 2022 | 14:00
14 коментара
Общество
Докога? Защо уличен ремонт в Благоевград остана недовършен?

Уличен ремонт в Благоевград остана недовършен. Близо половин година от началото на обновяването на улици в един от кварталите на града ремонтните работи са изоставени. С влошаване на времето преминаването по улиците вече е опасно. При силен дъжд пръстта се свлича и наводнява дворовете на хората.

Разбита улица и стълби, висящи във въздуха. По тях всеки ден преминават десетки жители на Благоевград, голяма част от които възрастни и деца. При проливен дъжд улицата става напълно непроходима.

"В 21 век ние живеем в условия както по време на война", заяви Надя Радонова.

"Има малки деца, не могат да ходят на училище без родител, някой придружител. Сутрин в тъмното е страшно", допълни Катерина.

Проверка на БНТ установи, че задачата, заради която улица "Васил Априлов" е разкопана, вече е изпълнена - подменена е канализацията. Въпреки това възстановяването на стълбите се бави. След намесата на екипа ни на терен се появиха и работници, които продължиха да копаят.

"Тук се строеше в този изкоп, след което го зарязаха и изчезнаха. Повече от месец нямаше никакви хора и всички фекални води се събират долу в този изкоп", каза още Надя Радонова.

От общината в Благоевград обясниха, че са с вързани ръце, тъй като договорът с фирмата изпълнител изтича чак през януари. От строителната компания, извършваща подмяната на канализацията, отговориха, че няма как да възстановят разбитата улица, защото заложената сума в проекта не може да покрие ремонтните дейности.

Докато двете страни намерят решение, хората в квартала ще продължат да преминават през опасните стълби или това, което е останало от тях.

Докога? Защо уличен ремонт в Благоевград остана недовършен?

Добавени коментари

Сагуаро публикува:
12 Декември 2022 | 15:17
Никога Община Благоевград не е демонстрирала такава не заинтересованост за проектите изпълняващи се в града - с изключение на казиса "Аква Терме Бачиново". Никога не е имало по занижен контрол. Никога не е имало по слаб , безспомощен и неадекватен кмет.
В. РИЗОВ публикува:
12 Декември 2022 | 14:57
КМЕТА НЕ Е ВИНОВЕН НИЕ СМЕ ВИНОВНИ ЧЕ ГЛАСУВАХМЕ ЗА НЕГО СЕГА ЩЕ МУ ЯДЕМ ПОПАРАТА И ТАКА ДО СЛЕДВАЩИТЕ ИЗБОРИ ДОГОДОНА ДОГОДИНА ДО АМИНА!
Колева публикува:
12 Декември 2022 | 12:58
Оставка кмете
Кирчо публикува:
12 Декември 2022 | 09:39
Илко се провали тотално не очаквах такъв бумеранг срещу него явно не става за кмет. Улиците са в окаяно състояние а за кучетата да не говорим.
безхаберие публикува:
12 Декември 2022 | 09:21
ако фирмата не си изпълнява ангажимента общината има правото да санкционира и да вземе веднага отношение а общината мълчи защо?????????????????????????????
Пролет публикува:
12 Декември 2022 | 09:18
Илко реже лентите на бившия кмет Томов и улица промишлена е на Томов Илко има само идея за Бачиново ама не му мина номера 29 милиона как щеше да гушне ама благоевградчани го спреха.
kapì публикува:
12 Декември 2022 | 08:59
kakvo mu dreme na ilko za horata v grada stalbite 4e se napravat proleta predizborno kato rojdeniq den na pirin
до опа публикува:
12 Декември 2022 | 08:54
е неможе ли общината да разговаря със строителя и да намерат решение на проблема това е правилното а не илко винаги да се прави на грешен и за него винаги всички са виновни
Opa публикува:
12 Декември 2022 | 08:28
Кажете истината - бившия кмет Томов изтегли милиони заем и ги даде на неговия комшия и спонсор Нинджата да прави улуците в градо.. И сега изнудват кмето за още пари.. Томов, боклук!!!
хари публикува:
12 Декември 2022 | 08:16
Общината е абдикирала там няма адекватен зам кмет по строителството и са кмета е виновен за всичко но да така е той му е от екипа защо него махне, тоя Дюлгеров дори не ходи на сесии на общински съвет, не вижда дупките по града не вижда че при чесовника нещата не върват а идва зима, стълбите са разрушени, на кмета и зам кмета не им пука, буквалния смисъл на думата не им пука не им дреме за хората които живеят там.
ИНА публикува:
12 Декември 2022 | 07:33
КМЕТА СИ ГЛЕДА ЦВЕТЯТА КАКВО ГО ИНТЕРЕСУВА ЧЕ ХОРАТА ИЛИ КОЛИТЕ НЕМОГАТ ДА МИНАТ. НЕМОЖЕ ДА МУ ПРЕБРОИМ ТЕМЕНУЖКИТЕ МИИОНИ БРОЙКИ А ПАРИТЕ. ТАМ В ОЗЕЛЕНЯВАНЕТО Е СТРАШНО. ФИРМА БРЕЖАН ДЕЙСТВА.
Нинджата публикува:
11 Декември 2022 | 22:13
Нали си пия ракията с Дюлгеров, стълбите ще станат май…
Санде публикува:
11 Декември 2022 | 19:34
Защото кмета си има други ангажименти.
Оппа публикува:
11 Декември 2022 | 19:33
Не го барайте, он е черна нинджа! Селяк прост.

Добавете Вашия коментар

TOP