Докога ще продължи лошото време! Сняг и затворени проходи и днес

07 Февруари 2020 | 07:39
0 коментара
Общество

Облачността над страната днес ще бъде по-често значителна, но валежи не се очакват.

Вятърът от северозапад ще се усили до умерен, по-силен ще бъде в Дунавската равнина.

Сутрешните температури ще бъдат между минус 5 и минус 1 градуса, за района на София около минус 6 градуса. Дневните температури ще бъдат между 1 и 5 градуса, за София около 2 градуса, по Черноморието до 6-7 градуса, сочи справка в сайта на НИМХ.

Над Черноморието облачността ще е значителна. Ще духа до умерен северозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от север-североизток и да се усилва и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще са между 4° и 7°. Температурата на морската вода е 7-8°. Вълнението на морето ще е около 3 бала.

Над планините облачността ще е променлива, по-често значителна. През деня само на отделни места ще превали слаб сняг, но вечерта в Централна и Източна Стара планина ще има по-значителни снеговалежи. Ще духа умерен, по високите и открити части и временно силен вятър от север-северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра – около минус 10°.

В събота съществена промяна на времето не се очаква. Ще бъде предимно слънчево и сутрешните температури ще паднат на места до около минус 10 градуса. 

През деня температурите ще бъдат между 0 и 3 градуса. В София минималната температура ще бъде около минус 5 градуса, а дневната около 2 градуса над нулата.

В неделя сутринта също се очакват доста ниски температури – до около минус 10-минус 12 градуса. През деня ще се покачат до около 3-5 градуса. Валежи не се очакват.

Два от големите старопланински прохода днес обаче остават затворени след обилните снеговалежи през последните два дни.

Лошото време не позволява да бъде възстановено движението на Шипка и Беклемето. Шофьорите могат да ползват Прохода на Републиката.

Валежите днес ще са незначителни, а вятърът по-слаб. Температурите обаче ще се понижат.

От понеделник започва затопляне. 

Всичко за времето у нас и по света можете да намерите на Sinoptik.bg

Добавете Вашия коментар

TOP