Докато спим, турците свалиха цените

04 Април 2022 | 10:23
0 коментара
Бизнес
Докато спим, турците свалиха цените

Докато държавата се отнася с туристическия сектор като мащеха с нежелано отроче, съседна Турция подпомогна всячески хотелиерите си, така че да могат те да си позволят да предлагат много изгодни пакети. Само през последните седмици офертите за българи вече се предлагат с отстъпки от 35 до 50 на сто. Което прави и пътуванията и почивките в турските курорти за Великден, майски празници и лятото много изгодни

В същото време родните управляващи се помайват и отчитат като огромен успех 40-те лева, които се дават на ден на местата за настаняване за приютяване на украински бежанци. Без да са заявили какво ще се случи с тях след началото на летния сезон, предвид факта, че повечето от тях са предпочели да бъдат настанени в хотели край морето, а не във вътрешността на страната.

Заради високите цени на ток, газ и горива, които са се увеличили от 3 до 5 пъти, както и нарасналите разходи за заплата и за закупуване на основни храни, хотелиерите неколкократно поискаха подкрепа от държавата. Те настояха за стимули за привличане на туристи, за облекчаване на визовите режими, премахване на бюрокрацията и облекчаване на режимите за влизане в страната, удължаване на антиковид мерките и след юни, предвид войната в Украйна. И докато гласът им остава глас в пустиня, а управляващите проспиват възможностите, които дава кризата, Турция отново ще напълни хазната си от туризма.

Източник: Труд

Добавете Вашия коментар

TOP