Договорът на „денонощната“ аптека „Марешки“ в Благоевград може да бъде прекратен

15 Март 2022 | 10:18
0 коментара
Общество
Договорът на  денонощната  аптека  Марешки  в Благоевград може да бъде прекратен

Постоянната комисия по жалби и контрол изпълнението на решението на ОбС и мониторинг на обществените и възлагателни поръчки към Общински съвет Благоевград, проведе днес редовно заседание.

След разглеждане на преписките, включени в дневния ред на заседанието, бе дискутиран въпроса, свързан с условията, при които се ползва аптека „Марешки“, разположена на ул. „Арсени Костенцев” 6 в Благоевград.

Председателят на комисията, Кирил Илиев, сподели, че е бил многократно информиран от граждани, за това, че през почивните дни аптеката системно не работи като денонощна и не осигурява лекарства през цялото денонощие.

Комисията се сезира и взе единодушно решение да изиска от общинска администрация договора за наем на помещението.

Целта е да се извърши проверка дали в договора съществува изискване при отдаване на помещението, такава услуга да бъде предоставяна денонощно от аптека „Марешки”, уточниха от комисията.

В допълнение стана ясно, че ако това условие не е изпълнявано системно, Комисията по жалби и контрол изпълнението на решението на ОбС и мониторинг на обществените и възлагателни поръчки към Общински съвет Благоевград, ще изиска да бъде обследвана възможността договорът им да бъде прекратен.

Добавете Вашия коментар

TOP