Доган и Пеевски заедно ръководят заседанието на ЦОБ на ДПС

15 Ноември 2023 | 07:24
0 коментара
Политика
България
Доган и Пеевски заедно ръководят заседанието на ЦОБ на ДПС

Членовете на ЦОБ на ДПС изразили всеобщо облекчение от завръщането на почетния председател Ахмед Доган в оперативната политика, съобщава Епицентър. бг. 

Подчертано било задоволството на всички от факта, че Доган е поел партията, макар и временно до провеждането на националната конференция в началото на 2024 година.

 

Това става ясно от пестеливите коментари на членове на ЦОБ, присъствали на заседанието днес, което за първи път от 2013 г. бе ръководено от Ахмед Доган.

 

По-късно от пресцентъра на ДПС съобщиха официално: Централното оперативно бюро на ДПС проведе днес първото си редовно заседание под председателството на почетния председател д-р Ахмед Доган и председателя на ПГ на ДПС Делян Пеевски.

На заседанието беше обсъдена програмата за предстоящия на 17-и ноември Централен съвет на ДПС, който трябва да насрочи дата за провеждането на отчетно-изборната конференция на партията.

 

На заседанието на ЦОБ са присъствали Хасан Азис, Йордан Цонев, Халил Летифов, Станислав Анастасов, Филиз Хюсменова, Хамид Хамид, Юнал Лютфи, Емел Етем, Илхан Кючюк, Джейхан Ибрямов, Джевдет Чакъров, Имрен Мехмедова, Нигяр Джафер, Рамадан Аталай, Севинч Солакова, Янко Янков.

 

Прави впечатление отсъствието на подалия оставка като председател Мустафа Карадайъ, на заместника му Ахмед Ахмедов, също в оставка, и на лидера на Младежко ДПС Сезгин Мехмед.

 

Доган спазил традицията  - първо изслушал оценките и анализите на всички членове на оперативното ръководство, за да се запознае с конкретиката на темите и проблемите. Изказал се чак накрая и дал насоки за бъдещата работа, разказаха членове на ЦОБ.

 

Една от задачите на Бюрото е да подготви заседанието на Централния съвет, което ще се проведе на 17 ноември.

 

Според чл. 11 от Устава на ДПС Централното оперативно бюро осъществява оперативното политическо ръководство на Движение за права и свободи.

 

Припомняме: Ахмед Доган се завърна в оперативната политика след като на 07.11.2023 Мустафа Карадайъ подаде оставка като председател на ДПС.източник; Епицентър.бг

Добавете Вашия коментар

TOP