Доц. Стефан Дечев коментира кой стои зад корупционните практики в ЮЗУ

07 Март 2024 | 10:24
7 коментара
Общество
Благоевград
Доц. Стефан Дечев коментира кой стои зад корупционните практики в ЮЗУ

За фалшифициране на оценки и ЮЗУ разбрах към есента на 2023 г. Отне ми месеци да направя справки и да установя броя на внесените оценки в главната книга. Разпознавам подписа си под оценки, които не съм подписа. Това заяви доц. Стефан Дечев, бивш преподавател в ЮЗУ в предаването „Денят започва“ по БНТ.

По думите му става дума за 16 случая. И добави, че е изпратил сигнал на 1 декември 2023 г.

 

Обърнах се към Антикорупционния фонд, които ми съдействаха. По случая се действа бавно, защото единствената заслуга нещо да се направи е на медиите. На 6 декември публикувах сингала, заедно с 16-те фотографии.На 6-7 декември сигналът заля медиите. На 8 декември излиза минстерска заповед за начало на проверка, която започва на 11 декември, посочи доц. Дечев.

По думите му и темповете на прокуратурата не са такива, каквито трябва да бъдат. „Би било много неприятно, ако тези, които се занимават със случая са възпитаници на Правно-историческия факултет“, каза още той.

 

Дечев добави, че проверката се извършва в периода 11-13 декември. „На 12 декември съвестни хора ми изпращат два протокола подготвени на 12 декември преди края на работния ден. Горният протокол е фалшив, за да бъде показан на проверяващите“, отбеляза доц. Дечев.

 

Дечев бе категоричен, че в схемата участват сегашният ректор проф. д-р Николай Марин, бившият декан на Правно-историческия факултет, както и предишният ректор Борислав Юруков.

Добавени коментари

Тина публикува:
08 Март 2024 | 17:42
Щеше да е добре, ако подобни нередности има само в Благоевградския университет. Какво ли ще излезе ако започнат проверки във всички големи университети. Роднините там са се навързали като свински черва и не е честно за другите, които с труд постигат всичко.
До Дечев публикува:
08 Март 2024 | 17:05
Проверете сите тапии на бившите раково дители на Полицията в Благоев с право. Се са подараци, без да се явуват.
Готвача публикува:
08 Март 2024 | 09:06
Добър готвач беше в икономиката едно време, имаше талант
Даааа публикува:
08 Март 2024 | 07:15
Може би наистина трябва да се закрие правния факултет. А ректора задължително трябва да бъде отстранен защото е бил декан когато са извършвани тези безобразия.Срам за Благоевград!!! Срам за всички честни и почтени хора!!!
Греда публикува:
08 Март 2024 | 06:08
ЮЗУ трябва да се закрие веднага, а после на двата пидкупни ректора вгз-у... В затвора обаче...
точен публикува:
07 Март 2024 | 17:21
А ПЪК НА МАРИН НИТО ЕДНА КЛАНИЦА НЕ МОЖЕ ДА МУ НАВАКСА И ЗАТОВА МУ ТРЯБВАТ МНОГО МЪНИ...ТЕЖКО НА ЗАГУБЕНОТО ВРЕМЕ ,СРЕДСТВА И ВЯРА ОТ СТУДЕНТИТЕ.
ВИНПРОМ публикува:
07 Март 2024 | 14:16
На този нито един винпром не можа да му навакса, комплексар, който се бори за слава и власт...

Добавете Вашия коментар

TOP