Доброволното формирование към община Банско с ново противопожарно оборудване

12 Януари 2023 | 15:35
1 коментара
Общество
Доброволното формирование към община Банско с ново противопожарно оборудване

Сдружение на Югозападните общини предостави противопожарно оборудване, екипировка, предпазни средства и защитно облекло на доброволното формирование към община Банско, които са предвидени по проект „Трансгранично сътрудничество за борба с горските пожари”, съфинансиран от ЕС чрез Интеррег ИПП Програмата за трансгранично сътрудничество Република България – Република Северна Македония.

Изпълнителния директор на Сдружението на Югозападните общини Любица Томова отбеляза пред кмета на община Банско – Иван Кадев, че доброволното формирование е едно от най-мотивираните и дисциплинирани формирования, както и отличници в обучителните модули за превенция и реагиране на природни и екологични опасности.

Доброволното формирование към община Банско е създадено през 2008 година и е напълно оборудвано с лични предпазни средства и техника за действие. Всички доброволци ежегодно преминават организирани курсове за действия при кризисни ситуации. Общият брой на преминатите обучителни модули е шестнайсет, като за 2022 година са осем, шест от които са по проект „Трансгранично сътрудничество за борба с горските пожари” и са проведени на територията на Република Северна Македония и България.

Добавени коментари

в публикува:
12 Януари 2023 | 20:49
Кризисен PR на мафията

Добавете Вашия коментар

TOP