Доброволци строят нов дом на 83-годишната Верка в Долна Градешница

30 Януари 2024 | 09:39
3 коментара
Общество
Благоевград
Доброволци строят нов дом на 83-годишната Верка в Долна Градешница

Възрастна жена от село Долна Градешница ще има нов дом. Навръх Коледа миналата година къщата на 83-годишната Верка Бенгюзова изгоря напълно, след като кандило падна и подпали втория етаж на сградата. Огънят бързо се прехвърлил и на първия етаж, за щастие стопанката успяла навреме да излезе от дома си.

Въпреки намесата на съседи и огнеборци цялата сграда бе изпепелена. В момента пенсионерката е настанена при нейни родини в град Кресна, но нелепият инцидент я остави без жилище и покъщнина. „Само чакаме да се оправи времето, за да започнем градежа на новото жилище на баба Верка. Ще се осигури необходимата техника, за да се разчистят всички отломки от изгорялата къща. Добрата новина е, че има постъпили пари по сметката, не липсват и доброволци, които да свършат работата по строителството“, каза кметът на Долна Градешница – Стоян Акареев.

 

Няма обаче да се вдига двуетажна къща, уточни селският управник. Верка Бенгюзова живее сама и иска само приземен етаж. Предвижда се да се построи сграда от 60 квадратни метра, в която да има кухня, спалня, баня и тоалетна.

От Община Кресна се надяват, че още хора с добри сърца ще помогнат на баба Верка. Всеки, който желае, може да направи финансово дарение според възможностите си на следната банкова сметка: IBAN : BG 23BPBI79228419710844, BIC: BPBIBGSF, Код за вид плащане: 445100, Юробанк България АД, офис град Кресна.

Добавени коментари

точен публикува:
30 Януари 2024 | 19:04
ХРАНИ ЩЕРКА ДА ТЕ ПРЕДАДЕ И ЗАБРАВИ .
Мая публикува:
30 Януари 2024 | 10:13
Чуждия винаги ще помогне, родния ще те хвърли в старчески дом! От тая шматка добро не чакай!
Лина публикува:
30 Януари 2024 | 10:10
Що не я вземе при себе си в Благоевград щерка й Лалка Бенгюзова? Чужди хора да й строят къща, а родната блее във Фейса и се прави на велика журналистка! Срамота! Храни чуждите животни, а за родната майка нехае!

Добавете Вашия коментар

TOP