Добро дело обедини хора с добри сърца от Банско и Разлог

23 Март 2021 | 10:37
2 коментара
Общество

Още в първите дни на астрономическата пролет, Банско посрещна скъп и чакан гост – един щъркел долетя от юг, като истински предвестник на пролетта и надеждата за пробуждащ се живот.

Снегът и зимното мартенско време посрещнаха щъркела, който обичайно свива гнездо на камбанарията на църквата "Св. Троица" в Банско. Ниските температури са опасни за здравето на птицата, която трудно намира и храна в снежната обстановка.

След призив в социалната мрежа от Георги Ангелов от Банско за хора, които биха могли да помогнат с храна, риба или друго подходящо за пролетния гост, се отзоваха жители на района, които с радост предложиха помощ.

Един от тях е запаленият риболовец Борис Пъргов от Разлог, който предложи да предостави уловена от него риба, за да бъде нахранена красивата птица. И наистина, ако до всяко добро същество застане поне още едно – се случват и хубавите неща! Малките добротворци Мирослав и Иван Керанджиеви също с много сърцатост дариха храна за щъркела.

 

Това се превърна в мисия за живота, която показа, че доброто за пореден път обедини хората от Банско и Разлог в името на това да бъде подпомогнато същество в нужда.

Щъркелът, който гради дом на камбанарията в Банско е символ на надеждата, радват му се хора от близо и далеч. Със стореното  – обединение в името на негово оцеляване на хора от два града, той символизира вече и вярата, че хората със сърца заедно могат много! И го правят!

 

Кметът на Банско Иван Кадев благодари на всички, които бързо и с готовност се отзоваха на призива да бъде намерена храна.
„Времето може да е студено и много мразовито, но хората с добри сърца и готовност да се притекат на помощ носят топлина и надежда. Благодаря, Ви добри хора от Банско и Разлог“, каза кметът Кадев.

Думи на похвала заслужава организаторът на акцията Георги Ангелов, който пръв подаде сигнал, че птицата се нуждае от помощ, както и отзовалите се Борис от Разлог и малките Мирослав и Иван Керанджиеви!

В социалните мрежи стотици хора изказаха своята подкрепа, съпричастност и думи на благодарност да доброто дело – "Вие показахте, че сте не само добри,състрадателни и отговорни, но и за пореден път обединихте в името на една благородна кауза двата града Банско и Разлог!"

Добавени коментари

Чудя се и се мая? публикува:
23 Март 2021 | 11:43
Като чета изказването с употребените думи и мисли на преждепишещия се чудя дали пък всички разложени са като него?! Но познавам доста читави люде от там.Та си мисля,че той е един от малкото НЕ такива. Да е жив и здрав и да се кефи на такива красиви постъпки-независимо дали са от разложени,или от банскалии,или от който и да било!
До йопетата публикува:
23 Март 2021 | 11:27
Добре че бяхме разложене , че цяло Банцко се беше "загрижило" много за пернатото. А пианото мекере да не снима само проблемите а да помага лично! Глупак!

Добавете Вашия коментар

TOP