Добрев разгроми кабинета: Това правителство е провал! Всички, без Габриел, са за смяна!

07 Февруари 2024 | 09:11
0 коментара
Политика
България
Добрев разгроми кабинета: Това правителство е провал! Всички, без Габриел, са за смяна!

 

Това правителсто е провал, без външната политика, заяви депутатът от ГЕРБ - СДС Делян Добрев в ефира на Нова телевизия. Добрев, наричан от лидера на партията Бойко Борисов "вътрешната опозиция", критикува остро правителството на акад. Николай Денков.

 

"Промяната", след като си видяха резила, да ни подкрепят нас от ГЕРБ, за да оправим нещата, настоя депутатът от ГЕРБ - СДС.

 

Ние ще запомним някои министрите само покрай някакви скандали. Провалът на това правителство е пълен и това създава напрежение при ротацията. (…) В САЩ не ги искат, защото те наляха милиарди на Русия чрез „Лукойл“. Година и половина купуваха три пъти повече руски нефт отколкото преди войната. Дори като си платят, не искат  българското правителство в чужбина, но не го искат и у нас, коментира Добрев провала с посещението на Денков в САЩ.

 

Той отказа да коментира дали Борисов подкрепя кабинета на Денков, но смята, че след като преустановихме от 1 януари да купуваме руски газ, въпреки съпротивата на „Лукойл“ и стоновете, че ще останем без газ на политиците от ПП,  лидерът на ГЕРБ се е убедил, че ние сме наливали огромни пари на агресора Русия и войната.


Дори въпросният Шенген е бутафорен, защото само 3% сме в Шенген, а 97% сме извън Шенгенското пространство. (…) Еврозоната ще видим през крив макарон, защото инфлацията ни е три пъти по-висока от допустимото, продължи да громи кабинета Делян Добрев. 


"Ако направим правителство само с ГЕРБ, аз ще гласувам "за". С гласовете на "Промяната", разбира се, ние как ги подкрепяхме", е неговата формула за изпълнителната власт след сглобката.

"Трябва да се смени целият кабинет, те всички се провалиха, никой не трябва да остане на поста си", повтори няколко пъти той.

 

"850 милона останаха неусвоени от Плана на миналата година. И сигурно ще връщаме пари, но тогава Асен (Василев) ще е на някой топъл остров", добави депутатът от ГЕРБ - СДС.

 

Той открехна завесата и за това как вървят разговорите за ротацията в момента. 

 

Няма яснота за кабинета след ротацията. Денков поставя ултиматум да бъде външен министър, след като заявиха от ПП, че той ще бъде образователен министър и вицепремиер. Но Денков искал да пътува в чужбина. Беше договорено Габриел да бъде премиер и външен министър. Тя не е поставяла ултиматуми, тя е европейски политик, нейната политика е много успешна и това се вижда. Нейният профил е да бъде външен министър, а Денков има профила на образователен минстър, а не за външен министър, но видите ли той искал да пътува в чужбина, коментира Добрев. 

 

Той призна, че само ако бъде направено правителство на ГЕРБ, ще го подкрепи.

 

Дайте да пробваме какво ще направи ГЕРБ след провала на ПП, за да стабилизираме държавата. Целият кабинет на Денков трябва да се смени. Смятам, че следващото правителство трябва да е с повече политическо участие. Трябва да се носи ясна политическа отговорност и да има хора, които да свършат работа, защото тези министри на ПП не могат, аргументира позицията си Делян Добрев.Епицентър.бг

 

Очаквайте подробности!

Добавете Вашия коментар

TOP