Добрата новина! Пуснаха за движение моста край с. Покровник

21 Декември 2023 | 16:14
0 коментара
Общество
Благоевград
Добрата новина! Пуснаха за движение моста край с. Покровник
Пуснаха мостът над р. Струма свързващ няколко благоевградски села с града.

Две години след пропадането му жителите на селата в близост вече могат да преминават свободно по него.

На събитието присъстваха представители на институциите, сред които: г-жа Десислава Паунова – член на управителния съвет на Агенция пътна инфраструктура, областният управител на област Благоевград г-жа Мария Димова, кметът на община Благоевград Методи Байкушев, председателят на Общински съвет – Благоевград Радослав Тасков, Иван Кунев – Управител на Областно пътно управление – Благоевград, строителят на обекта и кметовете на селата в близост.

Припомняме, че в началото на месец декември кметът на община Благоевград Методи Байкушев обяви, че всички институции работят заедно и правят всичко възможно мостът да бъде въведен в експлоатация преди празничните дни. Въпреки завършените ремонтни дейности до този момент мостът не бе свободен за движение, тъй като се очакваше резултат от изследването за товароносимост на съоръжението.

По-рано този месец Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ одобри подробния устройствен план, което даде възможност и Общински съвет – Благоевград да гласува приемането му.

Кметът Методи Байкушев заяви по време на събитието днес, че с пускането на моста се решава голям проблем за жителите на селата Падеш, Габрово, Покровник, Дебочица, Мощанец, както и на бизнеса, който развива дейността си в Индустриялната зона на града.

„Мостът е напълно безопасен, направени са всички обследвания. Хората могат да бъдат спокойни и да започнат да го използват още от днес“, каза кметът Байкушев.

Предстои да бъде свикана Държавна приемателна комисия, за да може мостът да бъде въведен в експлоатация.

Пред представителите на медиите кметът Байкушев говори и по темата за парите, които държавата ще отпусне за реализирането на проекти.

От думите му стана ясно, че Община Благоевград е подала проекти за 22 улици, проектиране на паркинг, както и за нов парк и изграждането на приют за безстопанствени кучета.

По думите му парите са отпуснати целево.

„Те са ни дадени за конкретни проекти, които трябва да изпълним. За част от тях има сключени договори“, добави Байкушев и подчерта, че оттук нататък приключва порочната практика да се работи по инхаус поръчки към общински дружества, които нямат капацитет.

„Започваме да работи с рамкови споразумения“, отбеляза той.

Кметът Методи Байкушев изказа благодарности към всички институции, участвали в работата по изграждането на новия мост и пускането му за движение.

Областният управител Мария Димова от своя страна каза, че новият мост е плод на много работа от различни институции и препотвърди думите на кмета, че с изграждането му е решен много сериозен проблем за община Благоевград. /Е 79

Добрата новина! Пуснаха за движение моста край с. Покровник

Добавете Вашия коментар

TOP