Добрата новина: Немски и датски инвеститори отварят предприятия в Благоевград

10 Декември 2019 | 18:16
1 коментара
Бизнес

Две фирми-германска и датска ще отворят предприятия в Благоевград, като инвестицията им ще бъде 70 млн.лева. Това съобщи кметът на града Румен Томов на днешната си пресконференция.

Германско дружество ще открие голяма фабрика за производство на протези, ортези, инвалидни колички с електронно управление, колани за хора с двигателни проблеми. Инвестицията е на стойност 10 милиона евро. Предприятието, собственост на немската фирма „Ото Бок”, която има мрежа в 50 страни по света, ще бъде разположено на терена на бившата текстилна фабрика „Струма текс”.

Германските инвеститори са закупили частен терен за предприятието. Ще разкрият около 100 работни места с опция да стигнат до 300.

Фирма от Дания пък ще инвестира 50 милиона лева в предприятие от хранително-вкусовата промишленост, като работните места ще са между 500 и 600. В завода ще се преработва суровина, която ще се предлага на пазара у нас и в чужбина. „И двете предприятия са структуроопределящи и ще подобрят бизнес средата и заетостта в нашата община.  Ще направим всичко необходимо,за да няма административни пречки за инвеститорите, каза още кметът Томов.  

Добавени коментари

Иро публикува:
10 Декември 2019 | 20:44
Хахаха пиянде какви ги говориш, за 2 лева работа не си свършил , не си приписвай чужди заслуги.!!!

Добавете Вашия коментар

TOP