Добрата новина! Намериха 2-г. Мехмед от Якоруда

24 Септември 2020 | 15:43
4 коментара
Общество

Малкият Мехмед Юркин, който вчера следобед изчезна на метри от дома си в Якоруда, беше открит на 14 километра, в село Бунцево.

Детето е живо и здраво, но полицията засега отказва повече подробности. Има съмнения, че е било отвлечено от близки или познати на семейството.

"Детето е открито в гора до селото. Нямаше следа до преди половин час. Мястото е доста отдалечено за 2-годишно дете. Продължаваме да работим", обясни директорът на ОД на МВР Дойчин Дойчинов.

Село Бунцево е високо в Родопа планина, жителите му са само българи мохамедани.

От полицията обясниха, че тепърва случаят ще се изяснява. Детето е намерено само в гората, но от органите на реда отказаха да кажа какво е правило в точно в този момент. Здравословното му състояние е добро. Родителите пък са имали роднини и близки хора в селото, до което е намерено хлепето, уточниха от полицията, като добавиха, че селото е доста отдалечено за едно 2-годишно дете.

Близо 23 часа 2-годишния Мехмед беше в неизвестност.

Вчера около 17 часа детето си играело в двора на къщата, в която живее и за броени минути, оставено без надзор мистериозно изчезнало. Последен дядото на малкия Мехмед е бил с него на улицата пред къщата им и детето тръгнало да се връща само у дома. От този момент нямашe следа от него. Бащата е бил на работа по същото време и според него синът му е бил отвлечен. Майката на Мехмед му се обадила и той веднага подал сигнал на тел. 112. Семейството има още две деца. Къщата е последна, след нея е гората. Никой от съседите не са видели автомобил да обикаля наоколо.

Над 70 полицейски служители и жандармеристи от Разлог, Банско и Благоевград, както и десетки доброволци, планински спасители и пожарникари цяло денонощие издирваха детето. Претърсваше се всяка къща, всеки автомобил, всеки сантиметър около дома на Мехмед и близката гора. Търсенето е започнало от снощи, като в хода му са претърсвани адреси на близки, в това число и от Велинград. На място пристигна директорът на ОД на МВР в Благоевград Дойчин Дойчинов, както и прокурор Мирослав Каназирев от Районна прокуратура – Разлог, които лично организираха издирвателната акция. Не се изключваше нито една версия, каза комисар Дойчинов, включително и отвличане. Дойчинов призоваваше гражданите да подават сигнали и да съдействат на полицията.

Добавени коментари

Величка публикува:
05 Декември 2020 | 21:37
Слава на Бог Исус Христос..Време е това население да повярва в живият Бог!!!
Ati публикува:
24 Септември 2020 | 17:54
Da se razbere koi I zashto I da base nakazan za stradanieto na tezi hora za prejivqnoto ot tova manichko slanchice Allah da pazi nego I semeistvoto mu
Иван Трантин публикува:
24 Септември 2020 | 16:17
Ехеее гледам в издирването е и Ваньо Трантин" Ебишов,ха тооооо с психиката не наред какво прави там
Асан публикува:
24 Септември 2020 | 15:57
Да се разбере кои го е оставил там и защо.

Добавете Вашия коментар

TOP