Добрата новина: Латвийци вдигат туристически комплекс в Цапарево

03 Юни 2019 | 13:22
1 коментара
Бизнес

Двама латвийци, чиито имена са свързани общо с 46 български фирми, в които са съдружници с гърци, германци и руснаци, започват мащабен туристически проект в с. Цапарево, община Струмяни. 

Ханна Гутнер и Михаел Духовни ще правят жилищна сграда, ресторант с капацитет 30 места, къщи за гости и бунгала за 24 почиващи, къмпинг зона и басейн в имот в местността Студената вода. За целта те са регистрирали фирма “Софаш” ООД, в която държат по 50%. 

Тъй като в района няма водоснабдителна и канализационна система, за 8 дни фирмата е успяла да си издейства разрешение за сондажен кладенец с дълбочина до 150 метра, който ще захранва имота с вода. Предвидените водни количества са до 109 куб. на ден.

Чуждестранните инвеститори за кратко време са получили почти всички разрешителни, които са им нужни, сега единствено строително разрешение ги дели от първа копка. 

Според кмета на общината Емил Илиев това е първата инвестиция след асфалтирането на пътя от Струмяни до КПП – Клепало и границата с Македония, което започна миналата година. /Струма/

Добавени коментари

Драчев публикува:
03 Юни 2019 | 21:01
За осем дни да извадиш разрешение за сондажен кладенец,е чиста фантастика!

Добавете Вашия коментар

TOP