Добра новина за Благоевград! Започва изграждането на ул. „Промишлена“

21 Юли 2022 | 10:08
0 коментара
Общество
Добра новина за Благоевград! Започва изграждането на ул.  Промишлена

Проблем, стоящ пред благоевградчани десетки години наред ще бъде решен. По искане на кмета Илко Стоянов държавата отпуска 7 697 269.79, за изграждане на улица „Промишлена“, която ще свързва бул. „Димитър Солунски“ с кварталите „Еленово и „Ален мак“.
С реализиране на обекта значително ще бъде облекчен автомобилният трафик от централна градска част за двата квартала, както и обратния маршрут. Пешеходците също ще бъдат улеснени.
Припомняме, че усилията на няколко предходни кметски екипа бяха насочени именно в тази посока, но никой от тях не се увенча с успех, заради липса на цялостна подготовка.
Община Благоевград вече има изготвен проект за обекта, а само за няколко месеца кметът Стоянов успя да извади разрешително за строеж.
Очаква се реализирането на обекта да започне веднага след като първият транш от над 6 млн. лева постъпи в Община Благоевград. Останалата част от парите ще бъдат преведени през 2023 г.
Това е поредното доказателство, че когато се работи с постоянство и ясна визия, резултатите не закъсняват!
Специална междуведомствена работна група е разгледала предложенията за изпълнение на инфраструктурни проекти от техническата инфраструктура – реконструкция и ремонт на улична мрежа и общински пътища, доизграждане и основен ремонт на водопроводни и канализационни мрежи и съоръжения и други. В прегледа са били включени и проекти за ремонт на сгради общинска собственост на читалища.

Това става ясно от доклад, изготвен от нея, обявен от финансовото министерство на сайта му. Към доклада има и пълен списък на общините, които ще получат целево финансиране.

Добавете Вашия коментар

TOP