До два бона стигнаха частните уроци за седмокласници

14 Май 2023 | 16:33
0 коментара
Бизнес
България
До два бона стигнаха частните уроци за седмокласници

Освен за баловете си, абитуриентите са в трескава подготовка и за държавните зрелостни изпити. Остава месец и до Националното външно оценяване за седмокласниците. Голяма част от тях не разчитат единствено на наученото в училище и прибягват до допълнителна подготовка.

Седмокласничките Симеона и Михаела прекарват почивните си дни в допълнителни уроци за предстоящото НВО.

"Частните уроци ми помагат доста в училище. Наваксвам материал и ме обогатяват", обясни Симеона.

"Материалът е по-лесен. Обясняват ми нещата много по-добре, отколкото в училище и ми помагат много", сподели Михаела пред "България он еър".

Най-притеснени са за втория модул от малката матура по математика, като разчитат на помощта на своя учител.

"Математиката винаги е била сравнително чужда за учениците, за съжаление. Тайната в преборването на втория модул е в повече практика и повече решаване на задачи", каза Симеон Радев, който преподава по предмета.

"Ако преди години децата в 7-и клас идваха лятото от 6-и за 7-и клас, за да се запознаят с нас, сега идват още в 5-и и 6-и клас на индивидуална подготовка", обясни своите впечатления Антоанета Ивановски, която е управител на образователния център.

Цената на обучение по български език и математика варира от 1500 до 2000 лева за двата предмета през цялата учебна година. В това се включват и пробните матури.

От образователния център са категорични, че подходът в допълнителните уроци трябва да бъде строго индивидуален спрямо потребностите на ученика и подчертават, че не заместват, а надграждат и затвърждават наученото в училище.

Добавете Вашия коментар

TOP