До дни: Започва реконструкцията на бул. "Европа" в Сандански

03 Август 2022 | 12:41
0 коментара
Бизнес
До дни: Започва реконструкцията на бул. Европа в Сандански

Между 15 и 20 август започва строителство на бул. „Европа“ в Сандански, който свързва града с АМ „Струма“. Това съобщи кметът Атанас Стоянов по време на последното редовно заседание на местните законотворци. Кметът заяви, че проектът е готов и е съгласуван с Областно пътно управление и областната управа.

„Реално в дните след Голяма Богородица ще стартира строителство. Обещанието на изпълнителите на обекта е булевардът да бъде пуснат в експлоатация след половин година”, заяви Стоянов.

На 15 май бе подписан договорът между община Сандански и ДЗЗД „Сандански“ 2001 („Грома Холд“ ООД и „Инфра Про Консулт“ ООД) на стойност 4 473 840 лева с ДДС за изпълнение на обществена поръчка с предмет „Инженеринг (проектиране, авторски надзор и изпълнение на реконструкция) на бул. „Европа“. Съгласно сключения договор първият етап включва техническо проектиране, съгласуване на проекта и издаване на разрешение за строеж, който етап вече е приключил по думите на кмета Ат. Стоянов. Проектът за реконструкция предвижда основен и комплексен ремонт на бул. „Европа“ с дължина 1061 метра.

След откриването на автомагистрала „Струма“ бул. Европа“ е един от основните и най-натоварени пътни участъци в общината. В момента общинският път е в много лошо състояние – с много дупки, неравности, неработещо отводняване, амортизирана система за улично осветление и рискови участъци, с потенциал за пътнотранспортни произшествия. Строителството се забави поради съдебни дела, заведени от участници в обществената поръчка.

Предстои да бъде изградено ново улично LED осветление, пешеходни алеи в двете посоки, велосипедни алеи, четири на брой автобусни спирки, вертикална планировка, пешеходни пътеки, пътни знаци и хоризонтална маркировка, нови ВиК съоръжения, канали за комуникационна връзка, озеленителен пояс между пътното платно и тротоарните площи.

Финансирането на този мащабен проект беше осъществено в резултат на усилията на община Сандански и кмета Ат. Стоянов.

„Реконструкцията на бул. „Европа“ е от изключителна важност за всички жители и гости на Сандански, за местния бизнес и за цялостния облик на региона. С реализацията на проекта ще се създадат по-добри условия за живот, туризъм и инвестиции в общината и региона”, заяви кметът Ат. Стоянов./струма/

Добавете Вашия коментар

TOP