До 5610 лв. скочи цената на павилион за скара на коледния базар в Благоевград

26 Октомври 2016 | 22:20
0 коментара
Общество
До 5610 лв. скочи цената на павилион за скара на коледния базар в Благоевград

До 5610 лв. скочи цената на един от павилионите от коледния базар, който в края на годината ще бъде изграден на площада пред сградата на община Благоевград.

Търгът за отдаване под наем на общо 12 временни обекта, половината от които за скара и напитки, останалите за подаръци, промишлени и хранителни стоки, се проведе вчера в кметството. Болшинството от участниците бяха изпратили свои упълномощени лица или адвокати, а напрежението пред залата, в която заседаваше тръжната комисия начело с Румяна Чорбаджийска, началник отдел „Общинска собственост“, стигна пиковата си точка преди разиграване на последния павилион №6 за скара и напитки от 32 кв.м покрита и 8 кв.м тротоарна площ. Вероятно в последния момент двама от общо тримата участници са решили да играят „ва банк“, като вдигнат ценовите си оферти няколко пъти над обявения от общината стартов наем от 1663,42 лв. без ДДС.

С предложена цена от 1666 лв. ЕТ „Живко Дерменджийски-Дерма“ отпадна от надпреварата и остана трети, второто място с 4600 лв. зае разградската фирма ЕТ „Хари-Валери Валентинов“, а за победител комисията обяви ЕТ „Юлиян Иванов“. Тя е собственост на благоевградски бизнесмен, който държи заведение в края на открития пазар, той вдигна цената над три пъти - до 5610 лв. без ДДС, за да наеме за 40 дни павилиона.

Значително по-ниски останаха наемите на аналогичните още 5 временни заведения, първите две от които дори с по-голяма покрита площ - от 40 кв.м. Търга за павилион №1 спечели Георги Байрактарски-Бари с фирма „Иван 21“ ЕООД за 2100 лв., като остави след себе си „само на 50 лв. разстояние“ „Апостолов 14“ ЕООД на Иван Апостолов, който стопанисва заведение на бул. „Св.св. Кирил и Методий“. Той остана втори и на търга за павилион №2, където с 20 лв. по-висока оферта в размер на 2050 лв. осигури победата на „Роки 1975“ ЕООД на Росен Десподов, който държи два павилиона в кв. „Еленово“.

С 5 лв. разлика в цената се конкурираха за трети и четвърти павилион фирмите „Митуш Рангелов 2015“ ЕООД и „Метабор“ ЕООД, и двете с пълномощник Петър Христов. Обектите спечели с наем от 1670 лв. „Метабор“. „Митуш Рангелов 2015“ ЕООД кандидатства и за пети павилион в конкуренцията на ЕТ „Юлиян Иванов“ и ЕТ „Хари-Валери Валентинов“, който с предложение за 2000 лв. наем стана победител.

Разградската фирма, която бе сред участниците в първия фестивал на балканската скара в областния център на Пиринско „Благоевград мези“ с въртележките, батута и атракционите за деца, се включи в наддаването и спечели още два от малките павилиони от 5 кв.м покрита площ и 2,5 кв.м витрина за продажба на промишлени и хранителни стоки с оферти, няколко пъти надскачащи началната цена от 362,90 лв. без ДДС.

С предложение от 1100 лв. за павилион №11 и оферта 2500 лв. за павилион №12 ЕТ „Хари-Валери Валентинов“ надви благоевградските си конкуренти от „КРИС Н и С“ ЕООД.

Фирмата на Сергей Сукалински „Серги-05“ ЕООД се конкурира за 9-ти и 10-ти павилион с „КРИС Н и С“ ЕООД на съпругата му Надежда, на която „подари“ и двете победи заради 1 лев разлика в офертата - 364 лв.

Нямаше кандидати за последните павилиони с номера 7 и 8, те ще се проведат повторно на 8 ноември, инфорчира председателят на комисията Румяна Чорбаджийска.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP