До 21 март се набират творби за участие в конкурса "Пролет върху листа" в Кюстендил

13 Март 2024 | 10:06
0 коментара
Култура
Кюстендил
До 21 март се набират творби за участие в конкурса Пролет върху листа в Кюстендил

До 21 март се набират творби за участие в конкурса "Пролет върху листа", съобщиха от общинския отдел "Култура и духовно развитие" в Кюстендил. През тази година се провежда 17-ото му издание.

Темата "Пролет върху листа" е свободна и креативна, като участниците имат възможност да изявят своето творчество, да импровизират с различни изобразителни материали и да създадат пролетни пейзажи и натюрморти, цветя, фигурални композиции или свободни изображения в пролетна хармония.

През годините конкурсът се превърна в утвърден форум на детското творчество и се радва на много широка популярност в цялата страна. Хилядите получени рисунки го превръщат в представителна извадка за нивото на детското творчество в наши дни, казаха пред БТА от отдела и допълниха, че едновременно с конкурсa протичат и редица културни събития, свързани с традиционния за Кюстендил празник "Кюстендилска пролет".

От отдела казаха, че на тържествена церемония на 22 април, във фоайето на Общинския театър в Кюстендил, ще бъдат обявени резултатите от конкурса и ще бъде открита представителна изложба на
класираните творби.БТА

Добавете Вашия коментар

TOP