Дни на Банско в Бурса

16 Април 2018 | 17:27
0 коментара
Политика

Най-голямата неправителствена организация в Бурса – „Балкантюрксиат”, обединяваща индустриалния бизнес в турския град, ще работи с Община Банско.

Това стана ясно след проведена среща на кмета Георги Икономов с Берат Тюнакан, почетен председател на сдружението, и Сюлейман Улузьой, които заявиха желание за активни бизнес контакти със зимния курорт в областта на туризма.

„Балкантюрксиат” обединява повече от 420 дружества, представители на едрия бизнес. Техните собственици са с преселническо потекло от всички райони на Балканите, като преобладават представители на българските преселници.

"От разговорите с домакините стана ясно, че Банско е много добре познат в Бурса, както и че курортът ни си е създал добро име. Откъдето и идва интересът на бизнес организацията. В тази връзка в края на годината ще бъде организирано бизнес посещение в Банско, на което местният туристически бранш и индустриалците от Бурса да създадат контакти, както и да обменят идеи за сътрудничество", коментира градоначалникът Георги Икономов.

"Можем да си бъдем взаимно полезни, като освен в туристическата сфера, Банско е подходящо място за инвестиции в хранително-вкусовата промишленост. Ще бъде обмислена и възможността за организиране на Дни на Банско в Бурса, по време на които градът да бъде представен по подходящ начин за засилване на популярността ни", допълни той.

Добавете Вашия коментар

TOP