Дневеният център за възрастни хора в Банско чества 150 години от рождението на своя патрон Радон Тодев

23 Септември 2019 | 10:03
3 коментара
Общество

На 22 септември, Дневеният център за възрастни хора в Банско чества 150 години от рождението на своя патрон Радон Тодев.

На тържествения обяд бе поканен и Георги Икономов, когото членовете на клуба уважават искрено, заради грижата и вниманието му към тях през годините. Той ги поздрави за това, че са задружни и от тях винаги има какво да се научи. Припомни подвигът на Радон Тодев и неговата чета и отбеляза, че примерът, който те са дали, е изключително нужен и днес. В този ден - празник на подвига и независимостта, членовете на пенсионерския клуб разказаха за историята на извоюваната свобода от името на жертвоготовните банскалии, дали живота си с ясното съзнание за неговия край. С цветя и мълчание в двора на църквата "Света Троица", Георги Икономов и представителите на клуба почетоха 116 години от опяването приживе на нечуваната саможертва на Радон Тодев и неговата "смъртна" чета. На 22-ри септември Банско празнува, защото независимостта, преди всичко е чувство, а чувството да си свободен, е и да можеш да мечтаеш!

Добавени коментари

Анонимен.... За сега публикува:
24 Септември 2019 | 00:24
Здравейте, съграждани. Стига вече с тези, на всички омръзнали предизборни ежби и пререкания. Бай Ганьовски работи. Да, по времето на Икономов, много се направи, но проектите и за воден цикъл, и за улица Гоце Делчев бяха спечелени и финансово най - вече (80 млн. Евро) от едно друго друго ръководство, което остави Банско с кредитен рейтинг, в плюс, разбира се, на второ място, след Несебър. Даже, преди градове, които многократно превишават по население нашия град. Г-н Икономов, дойде на готово с тези разработени и спечелени проекти. За спечелването на един такъв проект, са необходими около 3 години труд. На екип. Говоря за екип от експерти, а не самозванци. Ок. Усвоихте ги. Браво. Когато покойния кмет правеше чешми по Банско, лично Вие бяхте против, защото това е в ущърб на данъкоплатците. Ясно. Все пак сте лично заинтересован от данъци и тяхното усвояване. В един момент започвате да раздават вода на децата от чешмите, които искахте да затапите. Странно. Може би има някакво просветление. А искам само да запитам като избирател, себе си, разбира се, какво ще правите като станете отново кмет? Няма други проекти готови. Само Еко - Пътеки и вело - алеи. И концерти на несбъднати Ваши мечти от детството. Добре, че повечето поизмряха, иначе можеше и един - два милиона да похарчите за Фреди Меркюри. Слава Богу, че той си отиде, преди да има честта да Ви попее, за наша сметка. Успех. Обичаме Ви
Отговор: публикува:
23 Септември 2019 | 17:07
Г-н Икономон е Радон Тодев на нашето време.Старае се да облагороди градът.Прави улици.Прави тротоари.Прави концерти.Прави състезания.Малко ли е това?Той е пренебрегнал семейството си,за да се отдаде на благоустрояването на града,вместо да си навре главата в златното биде!Това не е ли себеотрицание? Ами колко пъти е бил "Кмет на..."?
Въпрос: публикува:
23 Септември 2019 | 10:45
А Вие г-н Икономов каква саможертва направихте в своя живот или поне за двата мандата за благото на Банско,та сега трябва да Ви гледаме всеки ден от страниците на Бриндо или от Струма.ком? Доколкото знаем Вие сте избрани за кмет.Това е да кажем "работно място",за което Ви е плащано да управлявате парите на данъкоплатците.Не говорим за това.Вие ЛИЧНО каква саможертва направихте?Ей така-от себе си за обществото.Не за себе си!Това знаем и виждаме!С какво се доближихте до войводата Радон Тодев или някой от неговите четници? Видяхме и анкетата на Струма.ком.Само вие с Кадев я манипулирахте в своя полза като никои други в област Благоевград.Това ли е Вашата честност,господа кандидати? Да! Това е!Ние Ви познаваме добре! Не сте вчерашни.

Добавете Вашия коментар

TOP