Днес стават ясни съперниците на България по пътя към Мондиал 2018

25 Юли 2015 | 16:10
0 коментара
Спорт
Днес стават ясни съперниците на България по пътя към Мондиал 2018

източник: БГНЕС

Тази вечер ще станат ясни съперниците на България в квалификациите за Мондиал 2018. В 18 часа българско време в Константиновския дворец в Санкт Петербург ще започне жребия за квалификациите в различните континенти като общо 141 национални отбори ще научат своите съперници.

52 от 53 европейски държави ще участват в жребия като изключение прави Русия като домакин на Мондиала. Отборите от Европа са разпределени на база на мястото си в световната ранглиста като България попада в четвърта урна, което значи, че поне на теория би трябвало да имаме за съперници три по-силни отбора. Във всяка от урните обаче има приемливи съперници, както и много тежки. Сред фаворитите в Първа урна прави впечатления присъствието на тимове като Румъния и Уелс, във Втора урна обаче дебнат Франция и Италия, а от Трета урна със сигурност бихме искали да избегнем Швеция.

Тимовете ще бъдат разпределени в 9 групи - 7 от по 6 отбора и 2 с по 5 отбора. Деветте победители от групите се класират директно за Световното, а осемте най-добри втори отбори ще играят плейофи.

Организаторите обещават самият жребий да се превърне в страхотно шоу с участието на куп известни лице от света на футбола. Водещи ще бъдат супермоделът Наталия Водианова и Дмитри Шепелев, а церемонията ще бъде излъчена на живо в 164 държави.

В двореца ще има 2 хиляди гости, а България най-вероятно ще бъде представена от националния селекционер Ивайло Петев и началника на международния отдел Андрей Мединцев.

Добавете Вашия коментар

TOP