Днес се провеждат частични избори за кмет в 3 населени места

03 Юли 2022 | 08:49
0 коментара
Политика
Днес се провеждат частични избори за кмет в 3 населени места

Избори за кмет се провеждат днес в община Нова Загора. Предсрочните избори идват след преждевременната смърт през пролетта на кмета Николай Грозев. За кметската надпревара се борят четирима кандидати от различни партии, коалиции и инициативни комитети.

 

Право на глас в община Нова Загора имат 29 922 избиратели. Те са разпределени в 63 секции

От които секции 44 секции ще гласуват машинно, останалите гласуват с хартиени бюлетини.

Изборният ден започва в 07.00 часа и завършва в 20.00 часа.

В община Ракитово днес се провеждат частични избори за кмет. Екипи на полицията ще следят за нормалното протичане на изборния ден.

Двама учители и двама представители на частния бизнес ще се борят за кметски пост на родопската община.

Полицията във Велинград е осигурила допълнителни полицейски екипи в град Ракитово, в Костандово и село Дорково, за да не се допускат нарушения на изборния процес. До този момент не са регистрирани сериозни нарушения с изключение на незаконен билборд на един от кандидатите, поставен върху публична общинска собственост. С решение на общинската избирателна комисия агитационното съоръжение бе премахнато преди дни.

Очаква се днес избирателната активност да достигне 50 процента.

До предсрочните избори се стигна след кончината на досегашния кмет Костадин Холянов, който преди това бе разследван и отстранен заради конфликт на интереси.

В село Златна Панега, община Ябланица, 656 гласоподаватели ще определят своя кмет с частични местни избори между трима кандидати.

Те са Галин Георгиев от коалиция „Демократична България" - Обединение, Румен Илиев от ДПС и Тихомир Трифонов от ГЕРБ. /БГНЕС, БНР

Добавете Вашия коментар

TOP