Днес над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевични бури

16 Юли 2017 | 09:03
0 коментара
Общество

Днес над Западна и Централна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Това показва справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

 Очакват се градушки и има условия за значителни количества. Над източните райони облачността ще е значителна и на отделни места, главно в Североизточна България ще има превалявания от дъжд. От север-североизток с умерен, в източните райони и временно силен вятър, ще нахлува хладен въздух. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 17° и 22°, на места в Югоизточна България до 27-28°, София около 20°. През нощта срещу понеделник валежите ще продължат и отново на много места ще са значителни.

Атмосферното налягане е малко по-ниско от средното за юли – слабо ще се повиши.

В планините на много места ще има валежи и гръмотевични бури. Има условия за значителни количества. Ще духа силен североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра – около 15°, на 2000 метра – около 8°.

За Благоевград максималната температура днес ще бъде 21°, а минималната 17°, в Банско 19°/17°, Симитли 25°/21, Гоце Делчев 21°/19° и Петрич 20°/17°.

Добавете Вашия коментар

TOP