Джурасик парк! Лунен пейзаж по благоевградските улици, дупките станаха повече от хората

28 Март 2023 | 15:50
11 коментара
Общество
Благоевград
Джурасик парк! Лунен пейзаж по благоевградските улици, дупките станаха повече от хората
Както е тръгнало, дупките по улиците в Благоевград скоро може да станат повече от хората, видя Pirinsko.com

И въпреки, че зимата отдавна мина, ями зеят навсякъде. От общината все така бездействат, въпреки че шофьорите  стриктно си плащат пътните данъци.

Дори и гневните коментари в социалните мрежи не „събуждат”  от летаргичния сън местната власт.  Хората буквално всеки ден чупят колите си и недоумяват защо не се вземат мерки, след като времето отдавна позволява асфалтирането и изкърпването на образувалите се ями по градската улична мрежа.

Дупките зейнаха, като кратери в жк. Ален Мак, Еленово, Струмско и централна градска част.

Особено трагично е положението по улиците в най - големият квартал на Благоевград - "Струмско", където шофьори ежедневно разбиват колите си на пътя.

Дупки с размери на лунни кратери зеят  по улиците "Яне Сандански" и ул. "Струма",  ул. "Юрий Гагарин" при ЧИФЛИКА, както и по улиците в "Струмско" - център. 

Цяло знамение е, че тези дупки не са погълнали деца или няма счупени крайници.

Но хората са търпеливи и се заканват, че ще си излеят гнева на кметските избори тази година.

"Всеки ден спукани гуми и стотици автомобили на ремонт заради безхаберното упавление на един самозабравил се кмет, който ще гледа да замаже очите на хората преди изборите, но ние не сме глупави и отдавна не вярваме на думи. Всеки ден чуваме само обещания и празни приказки, а реалността е плашеща. Илко Стоянов дупки по улиците не може да закърпи, какво остава областен град да управлява?", питат с ирония благоевградчани.
 

"Като завали един дъжд, дупките се пълнят с вода, няма видимост и чупим колите. Плащаме данъци, а всъщност караме по счупени пътища. Постоянно се кърпят, не се правят цялостни настилки, гледа се по-икономично", коментира потърпевш шофьор.

 

"Създават проблеми, ако има голяма дупка, влизаш в насрещното, ако има кола и стават произшествията", обясни друг.

Таксиметрови шофьори пък са сред най-потърпевшите от разбитите улици. Разказват, че заради тях постоянно се налагат ремонти по автомобилите.

"Предницата примерно шарнири, накрайници, чат пат и гума, джанта изкривиш", разказа потърпевш.

"Сякаш сме в Джурасик парк. Всички други живеят цивилизовано, а ние излиза, че сме първобитни хора. Когато завали дъжд, стават локви и би трябвало да вървим с ботуши", избухна жител на квартала.

Сходна с квартал "Струмско" е и ситуацията на пътната мрежа и в квартал "Ален мак" на Благоевград.

Освен всичко това и пътната маркировка е неподменявана вече години наред, жалят се хората.

От общината в Благоевград ежедневно твърдят, че ще предприемат нужните действия по запълване на дупките, Кога обаче ще стане това, към момента остава все още не ясно.
Джурасик парк! Лунен пейзаж по благоевградските улици, дупките станаха повече от хората
Джурасик парк! Лунен пейзаж по благоевградските улици, дупките станаха повече от хората
Джурасик парк! Лунен пейзаж по благоевградските улици, дупките станаха повече от хората
Джурасик парк! Лунен пейзаж по благоевградските улици, дупките станаха повече от хората
Джурасик парк! Лунен пейзаж по благоевградските улици, дупките станаха повече от хората

Добавени коментари

Драго публикува:
29 Март 2023 | 19:03
Крадците съсипаха града ! Две години кал ,дупки и мизерия. Сега предизборно ще запълни някоя дупка,после ще има малко маркировка и за награда кенеф и пазар.
Чичо Иво публикува:
29 Март 2023 | 15:23
За жалост в Благоевград е като след бомбардировка!Няма нищо ремонтирано и всичко се разпада.Толкова западнал областен град няма в България.Видяхме че и на дъното има дъно! Който и да стъпи на власт есента ще му се види нагорно да оправи положението.Нищо хубаво не предстои на жителите на Благоевград!
Мария Христова публикува:
29 Март 2023 | 07:34
Колата ми е лом през два месеца съм на майстор въпреки че шофирам бавно. Просто улиците са в окаяно положение . Дупки навсякъде и незнам защо кмета не ги оправя та той невиждали не кара ли кола.
казах ли ви че тоя измамник неможе да е ръководител на училища камо ли публикува:
28 Март 2023 | 23:36
когато ви казвах че този човек неможе да ни управлява че той не си държи на думата че като адвокат си беше същия ставати защитник и веднага се договаря с дргите и ти слага чопката е такъв си беше като адвокат измамник и когато казвах на хората че този мошенник неможе да ни управлява и не требе те взеха та го подкрепиха и сега е лош не е лош а е злобен долен мошенник.
Силвия публикува:
28 Март 2023 | 22:27
Кмете, нескопосаник такъв, платих 300 лв. данък за апартамент, а в дупките пред нас можеш да се криеш като в окоп.
Иванов публикува:
28 Март 2023 | 19:47
Една детска площадка няма, която да не е за ремонт. Нищо не се прави за тази община, да не споменаваме, че работят в администрацията само некадърници със самочувствие
Иван публикува:
28 Март 2023 | 19:23
Елате и вижте Еленово след бомбардировка е а детските площадки те са гробница трагедия а данаците нагоре срам е кмете срам
Център публикува:
28 Март 2023 | 19:12
Аз живея в идеален център, а все едно се намирам в центъра на някой катун - мръсотия, боклуци, разбити плочки...
Жител от луната публикува:
28 Март 2023 | 19:10
Всеки ден, когато се събудя се чудя дали не съм се телепортирал на луната. Такива кратери никъде няма, какъв е тоя кмет, какво е това общинско ръководство? До един са за изселване
Vili публикува:
28 Март 2023 | 17:58
Градът никога не е изглеждал толкова окаяно.
Еленово публикува:
28 Март 2023 | 16:43
Снимайте в Еленово. Квартала тъне в боклуци, дупки и бездомни кучета. От циганската махала кънти музика всяка вечер. Кошмарно е.

Добавете Вашия коментар

TOP