Джулия Терзийска отново триумфира в Благоевград

06 Февруари 2023 | 14:09
0 коментара
Спорт
Джулия Терзийска отново триумфира в Благоевград

До финалният мач за титлата достигнаха двете миналогодишни победителки Джулия Терзийска и Елица Костова, което бе предпоставка за тенис на топ ниво. Терзийска успя да грабне победата с резултат 7:6 6:1 за малко повече от 90 минути.

Първият сет вървеше равностойно до момента когато при резултат 4:4 Терзийска проби сервиса на съперничката си и при 5:4 сервира за сета. Костова усети дискомфорт и поиска медицински таймаут. Паузата дойде добре на Костова и тя върна моментално пробива. След това двете тенисистки спечелиха последните си подавания и сетът трябваше да се реши с тайбрек. В него Терзийска наложи волята си и убедително спечели тайбрека със 7:1 точки.

Втората част започна убедително за Терзийска, която набързо поведе с 4:0 и притисна до стената своята съперничка. Елица успя да върне единия пробив, но отново загуби подаването си и Терзийска получи възможност да затвори мача на собствен сервис. При резултат 5:1 Терзийска взе безпроблемно подаването си с което затвори мача чисто с 2:0 сета и успя да дублира титлата си в Благоевград, след като триумфира на предишен турнир от веригата през миналата година.

През тази седмица започва нов турнир в залата за тенис на университета в града. Турнирът ще продължи до края на седмицата и всички любители на тениса отново ще могат да наблюдават топ-тенисистките ни.

Добавете Вашия коментар

TOP