Джипът на бизнесмена Димитър Чонгов, ползван от полицейски шефове, се оказа дерегистриран, той отказа да го вземе

21 Април 2023 | 17:20
21 коментара
Общество
Благоевград
Джипът на бизнесмена Димитър Чонгов, ползван от полицейски шефове, се оказа дерегистриран, той отказа да го вземе

Скандалът с джипа на бизнесмена Димитър Чонгов от с. Ново Лески, община Хаджидимово, който се оказа ,че бил ползван служебно от полицейски шефове, продължава да набира скорост. Бизнесменът бил уведомен от полицията да отиде вчера в 16.00 часа да си го вземе от гаража на ОДМВР – Благоевград. Когато отишъл заедно с адвокатката си Парашкева Зотева и вещо лице, където ги чакала комисия от полицията, се оказало, че лекият автомобил „Тойота“ е без номера.

„Регистрационните табели на автомобила са свалени. Има друг номер на шасито. При това положение аз не се съгласих да си получа колата“, заяви пред медиите Димитър Чонгов, докато траеше огледът.

„Колата е дерегистрирана. Поради каква причина, ние не знаем. Шефът на КАТ – Благоевград , който също беше на огледа, заяви, че ще ни даде отговор до 9 май.  Разбрахме се да бъде направен повторен оглед с вещи лица от двете страни на автомобила”, поясни след приключване на вчерашния оглед двокат Парашкева Зотева. Дотогава джипът остава в гаража на полицията.

Припомняме, че лекият автомобил е иззет на 13 август 2009 г. от гоцеделчевските полицаи след проверка, която установила, че номерът на рамата е изрязан и на негово място е залепена планка с друг номер. Започнало разследване за престъпление по чл. 345а, ал. 1 от НК, но тъй като извършителят не бил разкрит, на 6 февруари 2012 г. делото е прекратено с постановление на наблюдаващия прокурор поради изтекла давност. В същото постановление джипът е отнет в полза на държавата. Едва през октомври 2022 г. прокурорското постановление било отменено с окончателно съдебно решение и Димитър Чонгов предприел действия по законовия ред, за да си върне обратно джипа от полицията. От там обаче отказали да му го върнат, поради което той подал сигнал до министъра на МВР, до омбудсмана и до Окръжна прокуратура – Благоевград.

Докато траела цялата сага, той бил глобен за неплатени винетки и гражданска отговорност на джипа, който от 2015 г. се ползвал служебно от директорите на ОДМВР – Благоевград. Наложило му се да обжалва санкциите, които впоследствие са отменени от съда.

На 16 май 2022 г. Чонгов получил писмо от ОДМВР – Кюстендил, че има наложени глоби по 9 фиша за нарушение на Закона за движение по пътищата.

„Проведох лична среща с директора на ОДМВР – Благоевград комисар Георги Кандев на 22 ноември 2022 г., в която участва и моят адвокат Парашкева Зотева. При разговора полицейският директор заяви, че само министърът може да вземе решение за джипа и отказа да ми го върне. Парадоксалното е, че въпреки че има окончателно съдебно решение и талонът на автомобила е у мен, отказаха да ми го върнат”, заяви преди седмица Димитър Чонгов.

На срещата преди 6 месеца Чонгов видял в двора на полицията джипа си с оригиналните номера – Е 9697 ВР. Цялата хронология по случая той бе описал в сигнал до вътрешния министър, който, придружен с копия на документи, бе изпратен до Pirinsko.com, пресцентъра на ОДМВР – Благоевград и други медии. 

Официалната реакция по случая на полицията беше, че са предприети действия за връщане на лекия автомобил.

Джипът на бизнесмена Димитър Чонгов, ползван от полицейски шефове, се оказа дерегистриран, той отказа да го вземе
Джипът на бизнесмена Димитър Чонгов, ползван от полицейски шефове, се оказа дерегистриран, той отказа да го вземе
Джипът на бизнесмена Димитър Чонгов, ползван от полицейски шефове, се оказа дерегистриран, той отказа да го вземе

Добавени коментари

Прав си публикува:
23 Април 2023 | 12:35
Всичко тръгва през 2012г. от некадърен прокурор НЕЗАКОННО иззел джипа, но случая гръмва при Кандев заради ГЛОБИТЕ ГО ПТП ремонт за 17 000 !!!!! отказа да върне джипа изобщо Кандев си надроби боба И сега според ЕК и ЗМВР Георги Кандев следва да бъде дисциплинарно УВОЛНЕН !!!!!!
Zasto samo kandev публикува:
23 Април 2023 | 08:49
Tozi avtomobil se vze ot tanushev, kara se ot vsichki. Kandev go nasledyava ot predisnite. Vsicko si e redovno. Izzet e I V polza na darzavata I e daden za polzvane na mvr. V stranata ima hiliadi sluchai s takiva kontrabandni vesti. A chongov da odt da si trasi jipo v spania.tam e toz s negovia talon.
ostavka kandev публикува:
22 Април 2023 | 21:26
ostavka kandev ostavka choveche izlagaciq do shiq
Кака Сийка от Прокуратурата публикува:
22 Април 2023 | 17:23
Куки бъдете спокойни на Г. М Димитров има места
Иван Тушев публикува:
22 Април 2023 | 16:53
Малии шо мерсклии има да правят компания на Данито Стоицов
Запознат публикува:
22 Април 2023 | 12:54
Най-логично е МВР да закупят нов джип на потърпевшия.15 години го амортизират и се правят на безнаказани.Сега началниците , които са се возили да му купят нов.
Стивън публикува:
22 Април 2023 | 08:35
На 21.04.2023г Гълъб Донев е уволнил зам. министър на МВР и предаден на Гешев
Дани секса публикува:
22 Април 2023 | 07:42
Кандеев чакам те тук е гот
Ехооо публикува:
22 Април 2023 | 07:22
Има ли Прокурор с ТОПКИ в Бл-град това със Страхил Антълавичев също е престъпление 282 Кандев и Змията са си го назначили ей така крали са пари от Държаватаж Страше не е назначен от Министъра
Златния публикува:
21 Април 2023 | 22:05
Какво стана в тая дирекция бе от как ме няма как казват в любимото ми Банско всичко е капама
Бойко публикува:
21 Април 2023 | 21:56
Номера на шасито- рамата на джипа е с друг номер значи на Чонгов връщат друг Джип КОЙ е откраднал неговият джипн
Ами сега публикува:
21 Април 2023 | 21:53
Според статията за комисар Венелин Станков и според ВАС Страхил Антълавичев никога не е бил За Началник ООП в ОД МВР Блг и сега трябва да връща надвзетите пари и всички подписани от него документи са НЕЗАКОННИ
Хаджидимово публикува:
21 Април 2023 | 21:01
Гошето е от 5 иляди на Герито Мичева затова не му се сърдете
Гешев публикува:
21 Април 2023 | 20:59
Освен Кандев налице е и друг простак прокурора който през 2012г незнайно с какви мотиви и ъкъл конфискува джипа
Сандански публикува:
21 Април 2023 | 20:31
Добре де Стойчо Калаузки от Кресна го уволниха, че карал колата си без застраховка а тия шамшали къде карат без ГО кво ке ги праим ВСИЧКИ ВЪН
Градъ публикува:
21 Април 2023 | 20:02
У магаре срам та и у Гошето Кандев срам орезили ни района
F-ko публикува:
21 Април 2023 | 19:59
ремонта е над 17000 а и как се дават такива пари за кола чужда незаконно взета уж справка как изобщо си позволява такова своеволие дисциплинарно уволнение
Абе каква публикува:
21 Април 2023 | 19:58
Вътрешна сигурност това са педераси не полицаи
alo 112 публикува:
21 Април 2023 | 18:09
remont w toyota e platen 17 hilqdi leva s mol DIREKTORA E KATO KAKYV SOBSTVENIK PO KAKAV NACHIN E ZACHISLEN TOZI DJIP NAP DA VZEME POD VNIMANIE TAZI DOLNA GAVRA
Питам Георги Кандев публикува:
21 Април 2023 | 18:06
Ще напуснеш ли системата на МВР в знак на.......? Защо джипът който возеше директора Кандев само преди шест месеца е дерегистриран а не бе върнат на собственикът който си го видя с очите в двора на полицията в Благоевград......? Какъв пример дава полицията да сваля номер да дерегистрира автомобил собственост на Димитър Чонгов да сменява двигател на автомобила и да взима фактура за ремонт на областната дирекция на мвр в Благоевград при положение, че автомобила си има собственик.....? Как джипът който е оставен на отговорно пазене в полицията се оказа в актива на МВР...? Как са изписвани горива, масла, и гуми на дирекцията като автомобила в чужд оставен на отговорно пазене. И защо като има съдебно разпореждане да се върне автомобил номер........ с двигател номер ...... не съотвества с определението на съда и собственика който притежава голям талон и втори ключ. Георги Кандев да си тръгне веднага след този резил. Полицията какъв пример дава. Карат чужд автомобил без застраховки и с превишена скорост а за полицейските прищевки собственикът получава електронни фишове и актове . шефа на полицията да напусне ако има чест ако не го е срам хората и колегите. И в крайна сметка вътрешна сигурност какви мерки са предприели тук има престъпления многоооооо .
Ехо публикува:
21 Април 2023 | 17:44
Това е Мвр нагли долни хора работят ,,и си мислят че са недосегаеми,,

Добавете Вашия коментар

TOP