Директорът на Радио Благоевград Е. Каменичка излиза в пенсия

09 Май 2021 | 09:56
0 коментара
Общество

С аплодисменти и кордон екипът на Радио Благоевград изпрати в пенсия директорката си Елисавета Каменичка. Преди четвърт век тя започва работа в рекламния отдел на медията, а последните 14 г. я ръководи. За да избегне масово струпване на хора и да запази интимността на личните разговори, вместо с купон дамата се раздели с хората си с поредица от сбирки поотделно с всеки от екипите в обширния директорски кабинет.

В началото на годината Е. Каменичка бе номинирана от колегите си за най-високото отличие – наградата „Сирак Скитник“, за значим принос в развитието на БНР. Като директор тя създава Клуб на естетите за хора с афинитет към изкуството. По нейна идея фоайето на сградата бе превърнато в арт зона за изложби и културни събития, а голямото записно студио стана място за концерти и творчески събития с различен формат. По време на нейното управление бе създаден конкурсът „Звезди в Радиото“ за млади таланти от Югозападна България.

Купища цветя от екипа и от партньорски институции, сред които от шефа на „ВиК“ ЕООД инж. Росица Димитрова и шефа на ансамбъл „Пирин“ Петьо Кръстев, с благодарност за дългогодишното добро сътрудничество получи Е. Каменичка в последния си работен ден завчера. Ваучер за пътуване където пожелае бе голямата изненада, която й направиха колегите. Към него за подсилване на опиянението от омайни гледки бе прибавена бутилка вино с лика на Е. Каменичка на етикета, а насладата за душата бе искреното признание „За най-готината държавна стипендиантка с уважение!“.

За вакантния пост наскоро бе проведен конкурс, от който не бе излъчен победител. Отговорността да поеме ръководството на Радио Благоевград бе стоварена на досегашния главен редактор Рина Далева, която от около 30 г. работи в медията и не бе сред кандидатите да я оглавят.

Добавете Вашия коментар

TOP