Директорът на МБАЛ Благоевград д-р О. Митев освободи от поста шефката на ТЕЛК д-р Е. Дюлгерова

18 Януари 2023 | 12:32
4 коментара
Общество
Директорът на МБАЛ Благоевград д-р О. Митев освободи от поста шефката на ТЕЛК д-р Е. Дюлгерова

Директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев подписа заповед за освобождавена на дългогодишният шеф на ТЕЛБ в Благоевград д-р Елена Дюлгерава, основанието е отдавна навършена пенсионна възраст и серия жалби срещу докторката, достигнали до болничното ръководство от пациенти, които се оплаквали, че не могат да намерят лекарката, за да бъдат прегледани.

Д-р Дюлгерова е работила само до обяд, за разлика от останалите и колеги, част от които също са в пенсионна възраст.

"Дадохме достатъчно време на д-р Дюлгерова да работи след пенсия, но зачестиха оплакванията, че не може да бъде открита на работното си място и се струпва много работа на другите и колеги, има просрочени решения, което е неприемливо, тъй като работата им е свързана с хора със специални потребности и не е нормално да ги караме да чакат с месеци за решенията им, заяви д-р Митев.

Припомняме, че д-р Дюлгерова ръководи Първи ТЕЛК с години и не веднъж около името и е имало скандални ситуации. Последната бе свързана с общинския старчески дом, където в една от стаите бе настанена дементро болната и майка, която се води дементноболна, но не бе освидетелствана. Оказа се, че заедно с нея 4 години в стая 306 е живяла и Дюлгерова.

Скандалът гръмна след оплакване на персонала, че в стаята на майката на Дюлгерова не може да се влиза, Д-р Дюлгерова изобщо не допускала персонала на дома през вратата на стаята им, сутрин излизала на работа и вечер се връщала, като през деня е осигурявала външни хора да обгрижват жената.

След случилото се се наложи да бъдат наказани ръководството на дома и служителите допуснали подобно нещо. Според болничното ръководство след освобождаването на Дюлгерова останалите и колеги в ТЕЛК ще бъдат по натоварени, но компенсирани за това./струма ком/

Добавени коментари

Гражданка публикува:
19 Януари 2023 | 14:13
Трябва да се сменят и двата състава на ТЕЛК. Нека се монтират видеокамери. Тогава може да се надяваме на положителна промяна!
Пациент публикува:
18 Януари 2023 | 21:01
Тая се подиграват години наред със здравословното състояние на хората в нужда.
Соня публикува:
18 Януари 2023 | 16:06
И брати и си тръгва есента от общината и вращане няма защото преядоха от зоб. А тя горката на много хора помогна с телк решения и на много попречи е радвам се да се маха от системата.
Разложенка публикува:
18 Януари 2023 | 14:30
Време беше това корумпе да го махнат,а сега и ако е разследват,всичко ще си дойде на мястото,беше се замозабравила от рушвети!

Добавете Вашия коментар

TOP