Директорът на ЮЗДП: Препълнени складове за дърва, слабо търсене

07 Август 2023 | 18:21
1 коментара
Общество
Благоевград
Директорът на ЮЗДП: Препълнени складове за дърва, слабо търсене

Борбата с пожарите и наличието на дърва за огрев за местното население коментира директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Валентин Чамбов. 

"Хората може да бъдат спокойни, дърва има предостатъчно, цените са същите. Който има желание да си закупи, може да се обърне към съответното горско или ловно стопанство и ще му бъдат осигурени дърва на цени от прдходната година", успокои инж. Чамбов.

Към момента по складовете има налични около 15 000 кубически метра дървесина и 25-26 000 кубически метра строителна дървесина.

Само за миналата седмица в 11 от стопанствата е имало запалване, основно в земеделски територии. Своевременна намеса на горските служители и огнеборците е предотвратила разрастването им. "Общо от началото на годината имаме 40 пожара, което е по-малко в сравнение със същия период за миналата година. Основната причина за възникването им е небрежност, но има и 6-7 пожара, за които имаме подозрения, че са запалени умишлено", допълни директорът.

ЮЗДП е добре оборудвано за действия срещу пожарите.

Добавени коментари

Sabri Alish публикува:
08 Август 2023 | 19:16
Ако новият кмет на Якоруда, е обещал на Беди и Карафеиз и Магда да ги остави НА РАБОТА ,НЯМА ДА БЪДЕ ИЗБРАН. ДА СЕ ЗНАЕ. Никой няма да го подкрепи в Якоруда. ДПС ще извърши ПОДМЯНА, а не ПРОМЯНА.

Добавете Вашия коментар

TOP