Директори на горски стопанства към жителите на община Банско: Не се презапасявайте с дърва за огрев, за да има за всички нуждаещи се

09 Септември 2022 | 12:24
6 коментара
Общество
Директори на горски стопанства към жителите на община Банско: Не се презапасявайте с дърва за огрев, за да има за всички нуждаещи се

От понеделник приемат заявления за закупуване на стояща дървесина на корен

Кметът на община Банско Иван Кадев и зам. кметът Стойчо Баненски проведоха работна среща с директорите на ТП „ДГС Места”, ТП „ДГС Добринище” и НП „Пирин”. На срещата директорите на горските стопанства заявиха, че последните месеци се доставят постоянно дърва за огрев, включително и през почивните дни.

Завишеният брой желаещи да получат дърва за огрев е и причината за забавяне снабдяването и невъзможност за задоволяване на всички желаещи.

Община Банско и горските стопанства уведомяват, че е започнала продажба на стояща дървесина на корен. От понеделник всички, които имат желание да добиват дърва от НП „Пирин”, могат да подават своите заявления в дирекцията на парка.

Ръководството на община Банско и горските стопанства молят за търпение и разбиране и апелират гражданите да не се презапасяват, за да има количества за всички нуждаещи се.

Преди дни за това апелира и директорът на ЮЗДП инж. Дамян Дамянов. „Една от задачите пред ЮЗДП и стопанствата на територията на предприятието е да се елиминира презапасяването”, заяви той и допълни: „Има населени места, в които са записани по двама-трима, дори по пет човека от едно домакинство, което се прави с цел да се презапасят с дърва. Капацитетът на фирмите не е толкова голям, че да можем да задоволим една фамилия по 30 кубика, то не е и необходимо“, посочи директорът на ЮЗДП и допълни, че презапасяването не е коректно към останалите хора, заявили дърва за огрев.

Той посочи, че предстои изготвяне на нови списъци, а и към момента горските стопанства и кметовете осигуряват до 10 куб. дърва на домакинство.в.Струма

Добавени коментари

9933 публикува:
13 Септември 2022 | 12:27
Стойчо Баненски и любовницата му,която е до него на снимката ли раздават дървата в Банско?
Директорите казаха: публикува:
09 Септември 2022 | 14:29
"Не се презапасявайте.Дърва ще има за всички след 02-ри октомври,когато г-н Мацурев седне в депутатското кресло.Той е помислил за всичко:ще има хляб,вода,дърва,ток,гъз,пелети,работа...Няма място за притеснения." Ако го изберем,ама на дали!
Баба Ванга: публикува:
09 Септември 2022 | 13:30
Да знаете тоя много познава-няма да има газ,дърва,слънце,ще има глад,безработица,болести,мор,инфлация...Само на един съм казала как да се справи с тази криза.И това е ...той-Александър Мацурев.Ама излезе много тъп ученик,макар,че му написаха един куп дипломи,та не гласувайте за него,за да не гладувате и студувате.Тоя такива мизерии може да докара на банскалии,че един няма да остане до пролет.Ама как,бе?$Никога за него!
Банско! публикува:
09 Септември 2022 | 13:28
Ние сме ГЕРБ и знаем как да извадим държавата от хаоса и кризите! Правили сме го и преди, ще го направим и сега, защото заедно с вас можем да променим към добро държавата, в която живеем! Приятели! Знаем как да управляваме, нищо че троловете на Икономов и Баненски ще правят всичко възможно да очернят нашият лидер Мацурев! Изборът е ваш! Глад, студ и немотия или светло бъдеще и перспектива! Заедно сме по силни от ХАОСА! ГЕРБ ПОБЕДА! Мацурев ПОБЕДА! Комунистите и псевдодемократите - ВЪН ОТ ГРАДА НИ! МАЦУРЕВ ДЕПУТАТ -ЗА ДА НЯМА В БАНСКО ГЛАД!МАЦУРЕВ ДЕПУТАТ -ЗА ДА НЯМА В БАНСКО ГЛАД!МАЦУРЕВ ДЕПУТАТ -ЗА ДА НЯМА В БАНСКО ГЛАД!МАЦУРЕВ ДЕПУТАТ -ЗА ДА НЯМА В БАНСКО ГЛАД!МАЦУРЕВ ДЕПУТАТ -ЗА ДА НЯМА В БАНСКО ГЛАД!
Ха-ха-ха-ха! публикува:
09 Септември 2022 | 12:58
Тоя глупак пак се появи!
Банско е СИЛА! публикува:
09 Септември 2022 | 12:53
Приятели на Банско! Драги съграждани! Държавата е в криза! Газ няма да има, дърва също! Идват гладни времена! Стотици ще останат без работа! Инфлация, болести, мор! Само един човек знае как да свърши работата за Банско и това е Александъър Мацурев! Да дадем шанс на Банско! Да не гладуват и студуват банскали! БАНСКО ЗА МАЦУРЕВ!

Добавете Вашия коментар

TOP