Дирекция „НП Рила“ отбеляза Световния ден на Земята с поредица от инициативи

19 Април 2022 | 10:30
0 коментара
Култура
Дирекция  НП Рила  отбеляза Световния ден на Земята с поредица от инициативи

Дирекция „Национален парк Рила“ отбеляза Световния ден на Земята под мотото „Инвестираме в нашата планета“ с поредица от инициативи в Благоевград, Белица, Якорудските водопади, Разлог, с. Баня, Паничище и Самоков.

Инициативите стартираха със съвместна еко-образователна програма с Младежки парламент – Благоевград под надслов „Спаси Земята, започни от Рила“. Ученически работни групи на Детския парламент – Благоевград от ПМГ „Акад. Сергей Корольов“, ЕГ „Людмил Стоянов“, НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ и служители на Дирекция „Национален парк Рила“ дискутираха теми, свързани с опазването на най-големия национален парк в България.

В двора на СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Белица бяха засадени елови и смърчови фиданки, а експерти от националния парк изнесоха еко-беседа пред ученици от първи до шести клас. Инициативата за отбелязване на Деня на Земята бе организирана съвместно с НЧ „Георги Тодоров“ и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ в гр. Белица.

Събитие по повод Деня на Земята се проведе и в района на Якорудските водопади. В акция за почистване на пътеката за Якорудските водопади се включиха служители на парка, на ДГС-Якоруда и СУ „Св. св. Кирил и Методий“ – Якоруда.

По маршрута бе поставена маркировка и изградено мостче. Директорът на националния парк, Владимир Милушев поздрави участниците в инициативата и отправи послание за опазване на природата./bnr,bg

Добавете Вашия коментар

TOP