Димитър Танев, ГЕРБ: Заради безхаберието на Вельо Илиев, Петрич можеше да остане без връзка с ЛОТ 4 на АМ „Струма“

22 Август 2015 | 18:50
0 коментара
Общество
Димитър Танев, ГЕРБ: Заради безхаберието на Вельо Илиев, Петрич можеше да остане без връзка с ЛОТ 4 на АМ  Струма

Заради безхаберието на Вельо Илиев, Петрич можеше да остане без връзка с ЛОТ 4 на АМ „Струма“. Това каза за „Фокус“ депутатът от ГЕРБ - Петрич Димитър Танев.

По думите му, всичко тръгва още от правителството на Орешарски, защото по това време всички започнати проекти и усвояването на европейски средства е било поставено в изкуствена кома.

„Има и още един проблем, който е местен. Подобно на правителството на Орешарски, тук местната управа на Вельо Илиев беше проспала, когато е съгласуван проекта за ЛОТ 4 на АМ „Струма“, пътен възел, който да свързва Петрич с магистралата за Гърция и обратно връщането от Гърция към Петрич. Това наложи допълнително време, ново проектиране и нови средства, около 1,5 милиона, които отидоха за сметка на бюджета“, уточни Танев.

Той добави, че допълнителните средства са били осигурени от бюджета на държавата, а не от общинския.

"ЛОТ 4 на АМ „Струма“ е ярък пример за това, че ГЕРБ успя да върне динамиката в изпълнението на европейските проекти и да ги извади от изкуствената кома в която бяха поставени от правителството на Орешарски. Сега след като ГЕРБ за втори път получи доверието на хората, мисля че успя да извади от тази изкуствена кома всичките проекти и да върне динамиката в изпълнението им. Ярък пример за това нещо е ЛОТ 4 на АМ „Струма“, защото около 48 % от ЛОТ 4 на автомагистралата бях изпълнени още при първото управление на ГЕРБ. По времето на Орешарски, за една година и половина бяха изпълнение едва 5 %. Сега, когато отново дойте на власт правителството на ГЕРБ, стартира при 53 % изпълнението на този участък от магистралата. Благодарение на това, че правителството успя да постави правилно задачите и да подбере верните изпълнители, да упражни необходими контрол се стигна до тук, че успяхме за толкова кратко време“, коментира Танев.

Той допълни, че когато отново е стартирало изграждането на пътния участък се е съмнявал, че за толкова кратко време ще може да се изпълни цялото това нещо, като дори се бил хванал на бас, който с радост е загубил.

Добавете Вашия коментар

TOP