Димитър Танев, ГЕРБ - Петрич: Народните представители от благоевградска област винаги сме готови да окажем съдействие на кметовете независимо от коя партия са

10 Януари 2016 | 07:37
0 коментара
Общество
Димитър Танев, ГЕРБ - Петрич: Народните представители от благоевградска област винаги сме готови да окажем съдействие на кметовете независимо от коя партия са

Народните представители от благоевградска област винаги сме готови да окажем съдействие на кметовете независимо от коя партия са. Това каза за „Фокус“ Димитър Танев, народен представител от ПП ГЕРБ – Петрич.

По думите му, правителството има еднакво отношение към общините и не ги дели на такива с кметове от ГЕРБ или от други партии.

„В Област Благоевград сме четирима народни представители и представляваме цялата област, така че във всички райони сме готови да помагаме с каквото можем независимо от това какви са кметовете – дали са от ГЕРБ или друга политическа партия. В края на краищата ние сме отишли в София като народни представители на цялата благоевградска област, а не на конкретни градове“, каза още Танев.

Той допълни, че всички кметове и общини могат да разчитат на всички тях и особено тези по Струмското направление с които са проведени редица срещи. Народният представител посочи, че лично той е запознат с проблемите по цялото направление и във всеки момент е готов за съдействие.

"Леките трусове в другите политически партии няма да дадат отражение върху стабилността на България. Смятам, че това което ГЕРБ предложи като управленска програма през този мандат и това което направи през тази година и няколко месеца от както пое управлението на страната само говори, че сме в много стабилно състояние. Това, че има леки трусове в другите политически партии не мисля, че ще даде някакво отражение. Правителството е стабилно, както и подкрепата за него в парламента, така че в тази посока смятам всичко за нормално. Резултатите, които се постигат и през тази година наистина са видими, хората ги виждат и усещат. В момента подкрепата към ГЕРБ е много по – добра отколкото преди година и половина", категоричен бе Танев.

Той допълни, че не трябва да забравяме и факта, че през новата 2016 година предстоят президентски избори, които макар по характер да се отличават от тези за местна власт и парламент все пак ще дадат някакъв вид ориентация за това какви са настроените в обществото и има ли ГЕРБ подкрепата на своите избиратели, които и гласуваха доверие да поеме управлението на страната за втори път.

"Много са приоритетните области за които ще работим в общината през новата година", каза още Народният представител.

По думите му с промяната на ръководството се е променила и комуникацията между общината и хората, като в тази посока резултатите вече се виждат, защото това е нещото, което най – бързо може да се усети, за останалите неща е необходимо малко повече време.

„Като приоритетни области за работа мога да посоча развитие на парковата зона в Петрич, като на предстоящата на сесия на Общински съвет ще се взема решение за искане от държавата и по специално от Министерството на отбраната един терен от 350 дка, за който много сме говорили и преди, но идеята която имаме за там така и не успя да се реализира до момента, заради някои други виждания на предната администрация. Там планираме по европейска програма да изградим голям бизнес парк. Също така в общинска администрация ще бъдат назначени допълнително двама души, които ще се занимават изцяло с привличане на инвеститори за общината. Както знаете в Петрич дългогодишен проблем е, че нямаме общински пазар. Това е едно огромно престъпление към производителите на земеделска продукция, а и към потребителите. Много неща трябва да се направят и при борсата в Кърналово“, посочи Танев.

Димитър Танев допълни, че се коментира и въпросът за топлата вода при местността Рупите, като той ще бъде поставен на по – широко обсъждане. Това което ще се дискутира е дали да се развива територията около изворите на Рупите или водата да бъде пренасочена към Петрич.

Добавете Вашия коментар

TOP