Димитър Ганев и Първан Симеонов: ПП-ДБ загубиха инструмента за мобилизация на електората си

27 Март 2024 | 09:43
0 коментара
Политика
България
Димитър Ганев и Първан Симеонов: ПП-ДБ загубиха инструмента за мобилизация на електората си
Ще се промени ли политическата картина при нови парламентарни избори? Ще доведе ли нов вот до изход от политическата криза? Може ли да има ново разпределение на силите в Народното събрание? Темата в студиото на „Здравей, България” по Нова телевизия коментираха политологът от "Тренд" Димитър Ганев и колегата му от "Галъп интернешънъл" Първан Симеонов.

„Ако сме регистрирали някаква промяна в нагласите на българите към вота, то тя е, че още повече не искат избори. Това бяха последните данни. Въпросът е кой е виновен, за да се стигне до изборите. ПП-ДБ до известна степен можеше да разглежда себе си като по-конструктивната страна. Но това беше до сряда миналата седмица. Оттогава тази конструктивност започна да прилича на молба. Това няма да се разчете добре от избирателите, защото част от хората гласуват за конструктивния, но други избират силния. Винаги има конформизъм. В политиката не е хубаво да не излъчваш сила”, посочи Симеонов.

„Основен мобилизационен фактор за ПП-ДБ на последните парламентарни избори, а и не само на тях, беше много острата риторика спрямо ГЕРБ. Изборите са след малко повече от два месеца. Трудно ще им бъде да вземат такъв завой след това поведение на молби към ГЕРБ да се направи общ кабинет. Те до голяма степен ще загубят този инструмент за мобилизация”, подчерта Ганев.

Добавете Вашия коментар

TOP