Димитър Ганев: Ако Борисов тръгне на война със структурите, тя ще бъде братоубийствена

03 Юни 2019 | 09:13
0 коментара
Политика

Изключвам сценарий Цветанов да започне работа в друга партия. Това означава да влезе във война с Борисов, но такива индикации няма, каза в сутрешния блок на Нова телевизия политологът Димитър Ганев. 

На този етап не се дават такива индикации. Цветанов е човек, който от създаването на партията е вкоренил себе си в нея, добави той. 

Въпросът не опира само до личността. Това с Цветанов е само началото на сериозен процес – подмяна на елита на ГЕРБ на местно ниво, заяви Ганев. 

Много от структурите са лоялни на Цветанов и на ГЕРБ и ако Борисов тръгне на война, тя ще бъде братоубийствена. Но със сигурност ще има промени в структурите, коментира политическият анализатор.

 

"Цветан Цветанов имаше силни организационни позиции в партията, но като имидж беше тотална щета. Той си повярва прекалено много." Това каза социологът Кольо Колев за оттеглянето на Цветан Цветанов в сутрешния блок на Нова телевизия. 
"Цветанов не си дава сметка къде е неговата сила и къде е неговата слабост. Той си повярва, че може сам да прави политики, които да не съгласува. Цветанов вкара Борисов в една камара проблеми. Например битката с президента Радев", кометира причините довели до оставката на Цветанов, Кольо Колев. 

"Поведението на ДПС показва, че си е направило анализ, че няма предпоставки за предсрочни парламентарни избори и то се ориетира към консенсус с останалите политически представители. По думите му въпреки че след евроизборите депутатът от ДПС Делян Пеевски се появи в парламента, няма основание да си мислим, че настъпва някакъв нов етап в поведението му. ДПС минава в нов курс – да има консенсус на няколко политически сили по определени каузи. Това е възможност ДПС да бъде глас в каузи като такива с намаляването на ДДС на хляба, лекарствата и книгите, които ще срещат високо обществено одобрение, коментира Ганев. 

 

"Никой в БСП не знае какво ще се случва. За това е свикан и този конгрес. БСП не е в най-добрата си кондиция. По-скоро Корнелия Нинова ще запази мястото си като председател и евентуално може да запише още една загуба на сметката си", коментира Ганев.Епицентър

Добавете Вашия коментар

TOP