Димитър Бръчков: В Община Петрич ще следваме програмата на ПП ГЕРБ, която сме представили пред всички избиратели

06 Ноември 2015 | 21:10
0 коментара
Общество
Димитър Бръчков: В Община Петрич ще следваме програмата на ПП ГЕРБ, която сме представили пред всички избиратели

В община Петрич ще следваме програмата, която сме представили пред всички избиратели. Това каза на пресконференция на ПП ГЕРБ в Благоевград Димитър Бръчков, кмет на Община Петрич, предаде репортер на Pirinsko.com.

По думите му ГЕРБ и в Петрич водеше позитивна кампания, въпреки всички провокации спрямо Димитър Бръчков, екипа и народният представител от ГЕРБ Димитър Танев.

“Ние поддържахме коректния тон на агитация през цялата кампания. От тук нататък моята основна цел, както и на екипа е, да гледаме бъдещето, което е развитието на Община Петрич, а от там нататък вече си има ресорните органи, които да отговарят за това, което е сторено до момента, както и ако има сигнали. Аз като общински съветник съм подал няколко сигнала, по които знам, че се работи в момента“, каза Бръчков.

По думите му един от приоритетите им ще бъде общинската болница, защото здравето на жителите е на първо място.

„Това, което се опитваме да направим с Димитър Танев и експерти е да спасим малкият проект, който го има, но все пак го им, а за нова апаратура в болница „Рокфелер“. Мисля, че ще справим, защото общинска администрация до този момент е неглежирала проекта и е на път да бъде загубен, но правим всичко възможно в последните дни да бъде спасен“, каза още Бръчков.

По думите на Бръчков ще се гледа за преструктуриране на управленски състав, като в момента се комуникира и с други болници в страната,с които може да се направи сътрудничество и да савъведе повече клинични пътеки в общинска болница.

"Както по време на цялата кампания, така и вече като избран кмет на Община Петрич казах, че ние основно се стремим да върнем славата на Петрич, да върнем Общината като център за инвестиции, част от туристическата карта на България. Това са едни по- дългосрочни цели, които сме си поставили. Като приоритетни са по краткосрочните, а имено общинската болница. Ще работим за категоричното възстановяване на общинската болница и дигането и на крака, защото положението й в момента е плачевно“, коментира Димитър Бръчков.

По думите му това, което са поставили пред избиратели им и това, което ще следват е сериозната подкрепа от страна на правителство, експертност и на парламентарната група на ПП ГЕРБ. Усилията в Община Петрич ще бъдат съсредоточени върху водния цикъл.

„До края на годината ще направим анализ на всяко едно населено място в Община Петрич, за да знаем кои са приоритетните проблеми и как те да бъдат заложени в бюджет 2016 година. Гледаме устремено, като се опитваме да вземем като работен пример и Правителството Борисов 2, защото то заложи на по- дългосрочни цели и перспективи, особено като инвестиционни намерения, така че както правителството се опитва да гради България, така и ние ще се опитаме да градим Петрич“, каза Още Бръчков.

Народният представител от ПП ГЕРБ Димитър Танев допълни, че изборите в Община Петрич бяха много оспорвани.

"Тези избори, както и в останали градове където ГЕРБ има кметове, така и Петрич, ГЕРБ спечели всичко, което е възможно да се спечели на избори. Сега ни остава много работа и най- важното да спечелим доверието на хората," каза Танев.

Добавете Вашия коментар

TOP