Димитър Бръчков направи първа копка за ремонт на гимназия в Петрич

22 Септември 2023 | 16:42
0 коментара
Общество
Благоевград
Димитър Бръчков направи първа копка за ремонт на гимназия в Петрич

Петричкият градоначалник Димитър Бръчков инспектира в края на мандата си и направи първа копка за ремонт на ПГИТ "Асен Златаров". Обеща гимназията да е напълно обновена през втория учебен срок. До рязането на лентата, учениците учат на две смени в сградата на ПК "Пейо Яворов". Разрешението бе издадено от РУО - Благоевград.

Дейностите, които ще се изпълнят, са част от проект по ОП „Региони в растеж“. редвидени са мерки за енергийна ефективност след предварително обследване, както и за достъпна архитектурна среда. По проекта ще бъде подменена дограмата на училищната сграда, ще се ремонтират котелната и отоплителна инсталация. Основно ще се ремонтира покривът и топлоизолиране на подпокривното пространство. Планирана е подмяна на електрическата инсталация, на пожароизвестителна инсталация със звуков сигнал на всеки етаж.

Предстои да се ремонтират също санитарните възли и цялото вътрешно пространство – класни стаи, кабинети, коридори. Ще се изгради санитарен възел за лица с увреждания, както и асансьор за достъпна среда. Дворното пространство ще се обнови напълно, учениците ще се радват на спортна площадка. Оградата също ще се реновира. Изпълнител на възложеното от Общината строителство за над 3 милиона лева е предприемачът от Благоевград Иван Крънджилски, чиито корени са от Петричко.

Добавете Вашия коментар

TOP