Димитър Бръчков, кмет на Община Петрич: Сигурен съм, че няма община, която да няма нужда от временен безлихвен заем

25 Май 2016 | 21:45
1 коментара
Общество
Димитър Бръчков, кмет на Община Петрич: Сигурен съм, че няма община, която да няма нужда от временен безлихвен заем

Сигурен съм, че няма община, която да няма нужда от временен безлихвен заем. Това каза за „Фокус” Димитър Бръчков, кмет на Община Петрич, по повод днешното обсъждане в парламента и приемането на второ четене на промени в Закона за публичните финанси, с които се открива възможност за временен безлихвен заем за общините.

По думите на кмета, има много проекти, които са много належащи и до този момент не са финансирани от нито една европейска програма.

„Такива са редица спортни съоръжения като футболния стадион“, посочи Бръчков.

Той каза още, че в момента Община Петрич не разполага с добре оборудван стадион, който да изпълнява функцията за футболистите на клуб „Беласица“. Кметът на Петрич изтъкна и проблемите с пазара, които има града.

По думите му, Община Петрич разполага с активни земеделски производители, но не и със собствен пазар.

„По този начин хората разполагат своята продукция по улични платна и тротоари, което не е нормално“, каза Димитър Бръчков.

Според Димитър Бръчков един такъв безлихвен заем е добро решение, но първо трябва да се изчакат промените в Закона за публичните финанси и тогава да се видят конкретните условия, при които общините ще могат да се възползват от такъв вид заеми. 

Добавени коментари

ГЕОРГИ публикува:
26 Май 2016 | 22:49
ТАЗИ РОТОНДА В САНДАНСКИ Е ДЕЛО НА ПЕТРИЧКИТЕ МАЙСТОРИ НИЕ Я ПОСТРОИХМЕ.

Добавете Вашия коментар

TOP