Димитър Бръчков, кмет на общ. Петрич: За мен е гордост и чест да съм кмет на петричани

03 Юли 2017 | 18:28
4 коментара
Общество

За мен е гордост и чест да съм кмет на петричани. Това каза в пилотното издание на Фокус „Петрич – древен и вековечен“ Димитър Бръчков, кмет на Община Петрич.

Той обясни, че преди да стане кмет, два мандата е бил общински съветник и е имал достатъчно добър поглед върху проблемите на общината.

„Наясно бях, че наследявам едно статукво със своите минуси и позитиви. Трудности има във всяко ново начало, защото първо се сблъскваш с куп документи, които ти дават един по-ясен поглед къде се намира общината като проектна готовност и всичко останало. Моята цел и тази на екип ми беше да направим администрацията по-близка до гражданите, до техните проблеми и заедно да работим за разрешаването им“, посочи кметът.

Димитър Бръчков подчерта, че най-голямото предизвикателство за него и екипа му е било връщането на доверието на гражданите и допълни, че работят по спечелването на различни европроекти, и да защитават националното финансиране. Кметът отбеляза, че  работят изключително добре с държавната администрация.

Бръчков добави, че на този етап нямат проблеми в демографско отношение, което е най-важното, но има ли хора в активна възраст, всичко е преодолимо.

Той каза още, че трябва да започнат с изграждането на градски парк, защото той липсва на петричани.

Петрич е, и винаги ще бъде различен заради духа на хората, заради кестеновия полъх на природен парк „Беласица“, заради духа на хераклейци в угасналия вулкан „Кожух“, заради Ванга", каза Бръчков

По думите му този край е много различен като излъчване, като бит, като традиции, дори и като манталитет.

„Това е любопитното – да се докоснеш до всичко избрано в една дестинация. Всеки посетил нашия край се чувства повече българин, защото по нашите хълмове стои отпечатък от стъпките на смелите войводи, защото това е онова късче забранена земя в миналото, която сега очаква да бъде опозната в своята цяла прелест“, посочи той и допълни, че Петрич прави стъпки и в развитието на един по-особен вид туризъм – културният, със своите фестивали – „Златен кестен“, „Русалий“, „Южни слънца“, „Изгряват звезди“, „Оро се вие, цървули се кинат“.

Той заяви, че това е един благодатен край и който не го посети, само ще загуби наслада за сетивата си и не само. Кметът добави, че има огромен потенциал и развитието на селски туризъм в селата от район Подгорие.

Добавени коментари

Петричанец публикува:
04 Юли 2017 | 09:14
Ти се гордееш - ние се срамуваме от теб! Града не помни такъв кмет докарал го до окаяно състояние!
Do R публикува:
03 Юли 2017 | 20:00
Eye smykov Skoro Ti shte go yadesh. Bokluk dart.
izbiratel публикува:
03 Юли 2017 | 19:42
bravo kmete pak ste glasyvam za teb petric ima nova vizia dobre ce si otidoxa velio ico tyfco i compania okradoxa vsicko
R публикува:
03 Юли 2017 | 19:33
Ужас!! Кви глупости пак говори тоя!! Не те ли е срам бе не те ли е вашата селска компания минка проститутката,заечки и другите изроди Ще се видите скороо много скоро по телевизията!!! Поздрави

Добавете Вашия коментар

TOP