Димитър Бръчков и неговата калинка Валентин Тунчев разпределят предизборно гори и пасища

26 Юли 2023 | 00:19
0 коментара
Общество
Благоевград
Димитър Бръчков и неговата калинка Валентин Тунчев разпределят предизборно гори и пасища

Вотът ще е от особено значение за съдбата на Бръчков, защото ако загуби, ще остане без протекции и държавното обвинение най-сетне ще го привлече на подсъдимата скамейка, коментира информаторът ни.

СХЕМИТЕ

Ежедневно се качват снимки в социалните мрежи от поголовна сеч в планина Беласица, но местната власт нехае. Защо? Отговорът е един – сечта до голо е за пари, с които да се купуват гласове на изборите за местна власт наесен, не скри източникът на Narod.bg.

Кой по разпореждане на кмета на Петрич Димитър Бръчков привиква фирми и разпределя общински гори и пасища? Защо се допуска изрязване на чинари, явори и орехи в община Петрич? Как фирми със измама и без животни получават общински пасища и субсидии, за сметка реалните животновъди, които се чудят как да вържат двата края?

Вальо Тунчев е ценител на женската красота и пищните трапези

Отговорът е един – служителят на Общинска администрация Валентин Тунчев. Той е бивш лесничей в Регионална дирекция по горите – Благоевград. Уволнен по времето на директора инж. Иван Гергов заради представена фалшива диплома при назначаването си.

За капак Тунчев е осъден от Благоевградски окръжен съд на 6 месеца условно с 3 години изпитателен срок. Докато тече делото за фалшивата диплома той се сдобива (ще стане ясно как, б.ред.) с редовна такава от вечерно училище в Благоевград и почва да работи като лесничей в община Петрич. В момента калинката с присъда е директор КИТОЗГ.

Точно преди година на 29.11.2022 г. от група общински съветници бе подаден сигнал за нагласени търгове за добив на дървесина от общински гори с Вх.№ 489700-8723/30.11.2022 г. в ГДБОП и по други институции.

Реклама

Тогава в сигнала от 5 предположени печеливши фирми бяха потвърдени 4, доста добра успеваемост…

Човек от една от фирмите за дърводобив бе подал информация, че му е искан подкуп в размер на 20 лв. за 1 кубичен метър, а прогнозната дървесина, разпределена през 2022-а бе около 9000 м3, т.е. отчислението към Бръчков само по тази схема било в размер на около 180 000 лева.

През миналата година и бившият депутат от ПП-тата Александър Дунчев повдигна темата с масова незаконна сеч на забранени дървесни видове в общинските гори.

Но сега поради изборната година се бърза с цел набавяне на пари в черните каси, с които да се купуват избиратели. През изминалите седмици „калинката“ в Горското привиква дърводобивните фирми и им разпределя поръчките за изсичане на общинските гори. Информира ги за ,,условията на кмета, ако искате да спечелите поръчката“. Като истински професионалист „инженер“ Тунчев изпълнява заповедите на кмета с колумбийски мераци.

Заради голямата натовареност с разпределянето на горите на Тунчев му се налага да работи и по време на официалните празници, за да „лапат“ и от земите. Наложи му се да работи даже на светия за него Първи май.

Със Заповед на кмета номер III – ФСО – 123/24.04.2023г. Тунчев и компанията разпределиха набързо няколко хиляди декара пасища, който бяха дадени на доста интересни ,,животновъди“. 3- те фирми, спечелили над 1000 декара пасища, са на приближени до пробития кмет Бръчков и не отглеждат животни, а чрез „животински туризъм“ (чужди животни под наем за ден с марки в чекмедже) източват бюджета на Министерство на земеделието и ощетяват реалните животновъди от общината.

Вижте какви ги върши Вальо Тунчев навръх Първи май пред общ. Петрич, какво ли има в кутиите?

Добавете Вашия коментар

TOP