Димитър Бербатов: Винаги съм харесвал английския футбол

11 Юни 2015 | 08:44
0 коментара
Спорт
Димитър Бербатов: Винаги съм харесвал английския футбол

"Футболът там ми харесва, постигнал съм най-големите си успехи там. Ако има предложение от английски клуб, хората винаги са добре дошли", сподели относно бъдещите си планове Димитър Бербатов в интервю за "24 часа".

Бившият национал признава, че би искал да се завърне във Висшата лига, но не отхвърля възможността да заиграе и в по-екзотично първенство, като катарското. "Толкова години съм играл в Англия, толкова добре се чувствам там и би било нормално човек да иска да продължи на това място. В моя случай – да се завърне. Аз винаги съм харесвал Англия. Всички футболни хора гледат английската Висша лига. Футболът там ми харесва, постигнал съм най-големите си успехи там. Ако има предложение от английски клуб, хората винаги са добре дошли – да ги изслушаме и ако може да се стигне до решение, да се стигне. Паралелно, като има предложения от други държави – на никого няма да казваме "не". Ще изслушаме всички предложения. Дори и за споменатата от теб Гърция, за Катар, за арабските страни. Аз съм на такъв етап от кариерата си, че няма да играя футбол още 20 години. Така се стича животът на футболистите. И когато си в напреднала възраст и има оферти от арабските емирства, е нормално да се замислиш. От една страна, финансовите условия са много добри, от друга, годините предполагат да отиваш и в тази посока. Но лично аз се чувствам отлично. Във форма съм. Дори в свободното си време продължавам да тренирам. Направил съм име, което говори доста във футбола. Така че, без да изключвам нищо, се връщам към началото – харесва ми Англия и английския футбол. Но се работи по всички направления и варианти", коментира Бербатов.

"И аз искам като Раян Гигс, като Паоло Малдини или пък като Хавиер Занети. Но това са футболисти единици. Кой не иска да играе толкова дълго футбол? Това, което си правил цял живот и обичаш да правиш. И изведнъж идва мигът, когато вече не можеш да го правиш на високо професионално ниво - затова при много футболисти се стига и до депресионни моменти след края на кариерата, появяват се семейни проблеми. Защото на определения футболист му е трудно да възприеме, че просто свършва... Няма го това да станеш рано, да отидеш на тренировка, да се видиш с момчетата, да се бъзикаш с тях, да дойде мачът, да го има това вълнение, да вкараш гол, да чуеш как викат името ти... Пък и дори когато не те харесват и те освиркват – това на някои хора пък им действа амбициращо. И в един момент това свършва, а ти не си подготвен и си като ударен с парцал – чудиш се какво става. Аз затова се опитвам лека-полека да се подготвям и за идването на този момент. Защото той ще дойде. Но бих желал още две години да поиграя футбол на високо ниво. Поддържам един стандарт на живот и се грижа за себе си – храня се правилно, тренирам правилно. Човек се познава най-добре сам. Така че мисля, че още две години би било добре да поиграя футбол. Разбира се, някой път желанията се разминават с очакванията. Но към момента се чувствам много добре и искам още две години да съм в големия футбол", допълва той.

Бербатов коментира и тежката ситуация в ЦСКА, както и възможността Васил Божков отново да поеме клуба. "Лошото е, че изобщо се говори за спасителен план за клуб като ЦСКА. Но мисля, че той е единственият вариант. Ако човек като него прецени, че си заслужава да се ангажира пак с ЦСКА, мисля, че ще го направи на базата на това, че ще е преценил всички плюсове и минуси. Ще вземе предвид задълженията, които трябва да се изплащат. И като сериозен бизнесмен, какъвто е, ще вземе правилното решение. Футболът вече е бизнес, а човек като Васил Божков ще знае как да постъпи в тази ситуация и да вземе правилното решение. А и от това, което чувам, всички цесекари искат да се стигне до варианта Васил Божков пак да се завърне начело на ЦСКА", смята бившият нападател на Манчестър Юнайтед и Монако.

Добавете Вашия коментар

TOP