Диджеят, шофьор на катафалка, който дрогиран прегази и уби курортистка в Сапарева баня, обжалва присъдата от 2 г. затвор

08 Ноември 2022 | 10:24
0 коментара
Криминално
Диджеят, шофьор на катафалка, който дрогиран прегази и уби курортистка в Сапарева баня, обжалва присъдата от 2 г. затвор

Осъденият на 2 г. лишаване от свобода шофьор на катафалка Радостин Гювийски, който прегази в Сапарева баня курортистка на място с автомобила,  обжалва присъдата си пред Апелативен съд – София.

В петък е било първото заседание по делото в Апелативен съд.

Адвокатът от Дупница Ивайло Алексиев, който е единият от двамата защитници на Р. Гювийски, на въпрос на репортера на „Струма“ за първото заседание на Апелативния съд заяви: „Докато делото беше в Окръжен съд – Кюстендил, поисках да се извърши тройна експертиза на Радослав – психиатрична, психологична и токсикологична, но съдът не прие предложението ми. Същото искане направих и пред Апелативен съд – София и те бяха приети от съдията по делото. Експертизата ще се направи в МВР болница, за да се установи психичното и психиатричното състояние на клиента ми, след като е бил употребил дрога по време на инцидента. Токсикологичната експертиза ще докаже дали Радостин взема редовно дрога, или е било инцидентно, само по времето на ПТП-то .

Бащата на Радостин представи подписка с над 1200 подписа на жители на Сапарева баня в негова защита, което показва, че е добро момче, но нещастна случайност е довела до смъртта на жената вследствие на удара на заден ход на катафалката“, заключи адвокатът.

Репортер на „Струма“ разговоря с Радостин предния ден, преди първото заседание на Апелативен съд. Ето какво заяви той: „Със страх очаквам решението на съда. Аз не съм убиец, така се стекоха обстоятелствата тогава. Много съжалявам! Получих голяма подкрепа в този труден момент от много хора от Сапарева баня,за което им благодаря. Родителите ми са възрастни и болни, не могат да ме подкрепят, сам съм, нямам братя и сестри“, заключи Радостин Гювийски.

Както „Струма“ писа, инцидентът стана на 22 юни миналата година около 14,40 ч. пред входа на минералната баня. Семейство от Банкя, което току-що пристигнало на почивка в Сапарева баня, паркирали автомобила на паркинга пред банята и тръгнали по улицата. В този момент Р. Гювийски се придвижвал на заден ход с катафалката, не видял жената ,която била зад амвтомобила, и я блъснал. Тя пада и от удара издъхнала на място. Тогава Р. Гювийски е тестван  за наркотици, устройството реагирало на амфетамин. Р. Гювийски продължава да шофира с катафалката, както и да работи като диджей в заведенията в Сапарева баня.

Той е собственик на капитала на траурната агенция, в която работи в съдружие с Румен Александров.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА в.Струма

Добавете Вашия коментар

TOP