Девети национален студентски фестивал на изкуствата започва в Югозападен университет „Неофит Рилски“

17 Октомври 2016 | 08:34
0 коментара
Общество
Девети национален студентски фестивал на изкуствата започва в Югозападен университет  Неофит Рилски

Девети национален студентски фестивал на изкуствата започва в Югозападен университет „Неофит Рилски“ на 17 октомври. Това каза за Pirinsko.com Веска Каменова, главен експерт „Връзки с обществеността“ към ЮЗУ „Неофит Рилски“.

Тя уточни, че събитието се организира от Факултета по изкуствата. По думите й, този фестивал дава възможност на студенти от всички университети в страната да покажат своя талант, като програмата включва изложби, театрални и танцови спектакли, музикални конкурси, фотоизложби, филми, модно ревю и т.н. 


От 14.00 часа днес във фоайето на I корпус в ЮЗУ „Неофит Рилски“ ще бъде представена Национална изложба конкурс в различни направления - живопис, графика, скулптура и приложни изкуства.

 
На 18 октомври в Камерна зала 1335 на I корпус в 16.00 часа ще бъде представен Пърформанс "Импровизации" по хореографията на доц. д-р Желка Табакова. 


На 19 октомври от 19.00 часа в зала „Усет“ в III корпус студенти от 3-ти курс „Актьорско майсторство“ ще представят постановката „Любовни усмивки“ по Антон Чехов. 
От 10.30 до 18.00 часа на 20 октомври на Камерната сцена на I корпус всички желаещи ще могат да се насладят на филмова ретроспекция от документални и игрални филми по случай 25-годишнината от създаването на катедра "Телевизионно, театрално и киноизкуство". 


На 21 октомври от 18.00 часа в зала „Яворов“ студенти от специалност „Съвременна хореография“ ще представят танцов спектакъл "Обичам с френско кокетство, испански страсти и италианска оперност". 


На 24 октомври от 19.00 часа в зала „Усет“ в III корпус студенти от 4-ти курс „Актьорско майсторство“ ще представят „Чаровна нощ“ и „Серенада“. 


На 25 октомври от 10.00 часа на петия етаж на I корпус ще бъде изложена фотоизложба "Културно наследство и приемственост". Същият ден, но от 10,30 часа ще се проведе студентски интерактивен форум. От 14.00 часа на Камерната сцена ще се проведе музикален конкурс за солови изпълнения и камерни ансамбли с участието на студенти от различни университети. 


Нас 26 октомври от 15.00 часа в Камерна зала 1335 в I корпус ще стартира предизвикателство "Визуален диалог", което е съвместна работа на ученици и студенти от катедри "Културология" и ТТКИ. От 16.00 часа във фоайето ще се проведе модно ревю-конкурс с участието на студенти от различни университети. 


На 27 октомври в 15.00 часа във фоайето на I корпус ще бъде представена студентска фотоизложба. От 18,00 часа в зала „Яворов“ ще започне тържественото закриване на фестивала, като зрителите ще могат да видят фолклорен концерт спектакъл с участието на студентски фолклорен ансамбъл към ЮЗУ „Неофит Рилски. 
 

Добавете Вашия коментар

TOP