Девет мъже са арестувани при акция "Антидрога" в Благоевград, Петрич и Сандански

17 Май 2022 | 10:27
0 коментара
Общество
Девет мъже са арестувани при акция Антидрога в Благоевград, Петрич и Сандански
  1. При проведена акция по линия на противодействие на съхранението и разпространението на наркотични вещества, от полицейски служители на 02 РУ-Благоевград е проверен частен дом в гр. Благоевград, обитаван от 48-годишен благоевградчанин, където са установени и задържани още шестима мъже от града. В хода на акцията, в жилището са намерени и иззети около 12 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис и около 12 бр. тревисти растения, които след направен полеви тест също са дали положителна проба за канабис. Проверени са и присъстващите мъже, като: у 35-годишен е открит около 0,9 грама канабис, у 37-годишен – около 2,7 грама канабис, а у 45-годишен – около 1,21 грама канабис.
  2. Всички лица са задържани със заповед за задържане до 24 часа, а по случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.354а, ал.1 и чл.354в, ал.1 от НК. Работата продължава.
  3.  
  4. На 16.05.2022 г. в гр. Петрич, от полицейски служители на РУ-Петрич е проверено жилище, обитавано от 33-годишен мъж от града, където са открити метален гриндер и три найлонови топчета, съдържащи около 2 грама суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис. Мъжът е задържан със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е компетентната прокуратура.
  5.  
  6. През вчерашния ден  е извършена проверка на 30-годишен от с. Катунци, общ. Сандански, у когото полицейски служители на РУ-Сандански са намерили топче, съдържащо около 0,30 грама тревиста маса, реагираща положително на канабис. В хода на работата по случая е проверена къща в селото, обитавана от него и от 28-годишен мъж, където са открити и иззети: около 3  металдетекторни устройства, кутия с около 31 старинни метални монети и около 26 други предмети от неустановен към момента метал. Двамата мъже са задържани със заповед за задържане до 24 часа. Уведомена е компетентната прокуратура. Образувани са досъдебни производства.
  7. Работата по случая продължава.

Добавете Вашия коментар

TOP