Детско утро под надслов „Оле, затвори очички“ по случай Международният ден на детската книга

02 Април 2019 | 16:49
0 коментара
Култура

В Читалнята на Детски отдел  се проведе Детско утро под надслов „Оле, затвори очички“ по случай  2 април –  Международен ден на детската книга и 214 г. от рождението на Ханс Кристиян Андерсен  (роден 2 април 1805г.)

Инициативата е посветена на четиринадесетия Маратон на четенето, организиран от ББИА  от 2 до 23 април 2019 г. По традиция провеждаме националната кампания в партньорство с Асоциация „Българска книга“ и тяхната инициатива „Походът на книгите“. Целта на мероприятието е да за да утвърдим отново библиотеките като значимо място за четене, общуване и срещи на общността.

Участници в тържеството  бяха  Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и деца от Детска градина № 8 „ Вечерница“  две групи – ІІІ „б“ група с ръководител г-жа Низамова и ІV „б“ група с ръководител г-жа Губерова.

Библиотекар от Детския отдел  разказа на децата за Международния ден на детската книга и за живота и творчеството на Ханс Кристиян Андерсен. Децата бяха запознати с правилата в Детския отдел, с фонда от книжки за животни, динозаври, приказки и книги-игри.

Г-жа Низамова проведе кратка викторина с децата. Тя представи текстове от популярни приказки, а децата отгатваха от коя приказка е откъсът и литературният герой.

За финал  бе  представена прожекцията на филма на Дисни „Оле, затвори очички“ по приказката на Х. Кр. Андерсен.

Малчуганите бяха почерпени с лакомства от библиотеката.

Добавете Вашия коментар

TOP