„Детско полицейско управление“ в Банско

23 Октомври 2020 | 17:45
1 коментара
Общество

През тази учебна година в НУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Банско стартира „Детско полицейско управление“ – съвместна инициатива на училището с РУ-Банско, която цели децата още от малки да разберат какви са задълженията и отговорностите на полицаите.

Децата се обучават как да се справят с агресивното поведение, какво се прави за защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации, какво е лична защита и оказване на първа помощ, какви са правилата за движение по пътищата. 

С особено голям емоционален заряд беше и проведеното преди няколко дни тренировъчно занятие по противопожарна безопасност, в което се включиха 250 ученика, техните учители и помощен персонал в Началното училище. 

Благодарение на отличната предварителна подготовка, децата успяха да освободят сградата на училището за две минути, след подадения сигнал. 

Служителите на Районна служба ПБЗН - Банско предизвикаха у децата огромен интерес с демонстрация на „гасене на пожар“ и с разглеждане оборудването на пожарникарите и пожарните коли.

Добавени коментари

Аз съм бурята! публикува:
23 Октомври 2020 | 23:37
И аз кво, да си разплета чорапите ли? Малките комунета ги учат как с прикрива наркомафията в РУ-Банско! Да ви имам и нескопосаната инициатива да ви имам! Мдааа…

Добавете Вашия коментар

TOP