Детско отделение в МБАЛ Благоевград затъна в мизерия и мръсотия, паяжини "красят" прозорците

03 Септември 2019 | 12:02
1 коментара
Общество

Майка на едногодишно момиченце пропищя от мизерните условия за лечение в Детското отделение в Благоевград, разбра наш репортер.

Възмутена до дъното на душата си, благоевградчанката Красинка Даринова алармира институциите чрез групата „Забелязано в Благоевград”, където гневно написа:

„Това е нашето ДЕТСКО ОТДЕЛЕНИЕ!!! Тук лекуваме децата си от вируси и в същото време си вземаме по някоия бактерйка укома! СРАМОТА Е!! Просто нямам дума с която да опиша това кошмарно място! Мръсно, ужасянащо и стресиращо децата ни! Отношенята на СТАРШАТА СЕСТРА е отвратително! Сънитарките си позволяват да командват пациентите, а докторките по цял ден се вееят някъде, но не и в детското заведение! 2-ри ден оставиха мен и дъщерия ми на 1г.11м. В тази кошмарна стая чисто сама в целия ЕТАЖ! Дори и сънитарката нямаше която да минава пък да не говорим за други! Незнам, ние граждани тук ли искаме да лекуваме децата си? И с такова отношение ли ?! Да се съберем и да направим нещо по въпроса!”, отвратена заключи тя.

Директорът на МБАЛ Благоевград д-р Огнян Митев не бе открит от наш екип за коментар по случая.

Pirinsko.com нееднократно е писал по наболялата за благоевградчани тема.

Припомняме, че и през миналата година възмутени граждани алармираха чрез медията ни за множеството проблеми в Детско отделение на МБАЛ Благоевград.

На прозорците, вместо играчки и картинки за най – малките висят паяжини, които освен, че плашат децата, създават и неблагоприятни условия за лечението им, написаха тогава до нас потърпевши.

По думите им, децата се лекуват в изключително лоши условия.

 „Искам да сигнализирам за ужасните условия, при които са принудени да стоят пациентите в детското отделение тук, в Благоевград. Няма топла вода, няма парно. Хигиената е под всякаква критика“, пише, майка на малчуган.

„Мизерията и мръсотията са страшни. Постъпих в отделението с болното си дете преди няколко дни. Беше рано сутринта. Откакто ни приеха обаче, с часове никой не дойде да види как е детето. Нервите не ми издържаха и направих скандал… Не че помогна кой знае колко, но все пак ни настаниха в друга стая”, каза друга възмутена майка на тригодишно дете.

Коментарите оставяме на Вас! 

Добавени коментари

Гражданка публикува:
03 Септември 2019 | 22:25
СРАМ! Потресена съм! Преживяла съм всичко написано в статията преди 25 години в същото отделение, където бях с двете си деца! Не мога да си представя, че положението не се е променило , а може би е станало и по-зле! Това ли е грижата за децата на Благоевград! Къде са ръководните фактори, които трябва да направят кадровите промени в това отделение! Това, което съм запомнила - ужасното отношение на персонала към придружаващите майки, които на практика се грижехме за децата си денонощно!

Добавете Вашия коментар

TOP